Ενισχύει στρατιωτικά την Ουκρανία η Ευρώπη-Στέλνουν αντιαρματικά και πυραύλους

Ισχυρή στρατιωτική ενίσχυση παρέχει η Γερμανία στην Ουκρανία εγκρίνοντας πρόγραμμα παράδοσης 1.000 αντιαρματικών RPG και 500 πυραύλων Stinger, κάτι που εγκρίθηκε από την Καγκελαρία.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Η ρωσική επίθεση σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηρίξουμε την Ουκρανία στην άμυνά της εναντίον του στρατού εισβολής του Πούτιν. Γι' αυτό παραδίδουμε 1000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους Stinger στους φίλους μας στην Ουκρανία», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με ανάρτησή του στο Twitter.

Η απόφαση αυτή συνιστά ανατροπή της μέχρι τώρα πολιτικής του Βερολίνου περί απαγόρευσης αποστολής θανατηφόρων όπλων σε περιοχές κρίσης.

Γερμανικά αντιαρματικά μέσω Εσθονίας

Αντιαρματικά οβιδοβόλα D-30 από το οπλοστάσιο του «Λαϊκού Στρατού» της πρώην Ανατολικής Γερμανίας θα σταλούν στην Ουκρανία μέσω Εσθονίας. Τα όπλα είχαν αρχικά πωληθεί στη Φινλανδία το 1990 και αναμένεται να παραδοθούν «το συντομότερο δυνατό» στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Επιπλέον, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε απόψε την έγκριση της παράδοσης 400 αντιαρματικών ρουκετοβόλων μέσω Ολλανδίας και 14 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και 10.000 τόνους πυρομαχικών μέσω Πολωνίας. Απευθείας από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα αποσταλούν στην Ουκρανία ακόμη 1000 αντιαρματικά και 500 πύραυλοι Stinger.

Την απόφαση της κυβέρνησης χαιρέτισε και ο εκπρόσωπος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για θέματα εξωτερικής πολιτικής Νόρμπερτ Ρέτγκεν: «Πρόκειται για μια αλλαγή πορείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η οποία αξίζει την πλήρη στήριξή μας. Έστω και αν πρόκειται μόνο για ένα πρώτο βήμα», έγραψε στο Twitter.

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία και τα συμβόλαια πώλησης οπλικών συστημάτων, ακόμη και οι αγοραστές των γερμανικών όπλων θα πρέπει να λάβουν την έγκριση του Βερολίνου πριν τα μεταπωλήσουν σε τρίτους, καθώς η Γερμανία ασκεί ιδιαίτερα περιοριστική πολιτική, απαγορεύοντας τη διάθεση γερμανικών θανατηφόρων όπλων σε περιοχές κρίσης

Στέλνει αντιαρματικά όπλα και η Ολλανδία

Η Ολλανδία θα στείλει αντιαρματικά όπλα στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας.

Η ολλανδική κυβέρνηση θα προμηθεύσει 50 αντιαρματικά όπλα Panzerfaust-3 και 400 ρουκέτες, αναφέρει το υπουργείο σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο.

Η Ολλανδία εξετάζει επίσης από κοινού με τη Γερμανία την αποστολή ενός συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot σε ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία, προσθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δίχρονος στην Αριζόνα βγήκε από το σπίτι και χάθηκε στην έρημο-Πώς τον βρήκαν μετά από 16 ώρες
«Άμεση και άνευ όρων» εκεχειρία ζητάει το Κίεβο-Ναι στη διαπραγμάτευση, όχι στην παράδοση
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά σε αυτοκίνητο και έκρηξη σε εμπορικό κέντρο στη Μόσχα
Πάνω από 20.000 πιστοί στο Βατικανό για τον Πάπα-Κάλυψη από 2.000 δημοσιογράφους (live εικόνα)
Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην Τουρκία-Νέα δόνηση 4,9 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη
Το πρώτο μήνυμα Ερντογάν μετά τον σεισμό-«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις»
ΒΙΝΤΕΟ: Η σαστισμένη on air αντίδραση δημοσιογράφου την ώρα του σεισμού στην Τουρκία
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ο ισχυρός σεισμός χτυπά την Κωνσταντινούπολη-«Περιμένουμε ακολουθία»
Κερδισμένη η Ρωσία από την πρόταση ΗΠΑ για τον πόλεμο στην Ουκρανία-«Χρειάζονται παραχωρήσεις»
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη-Στη θάλασσα του Μαρμαρά