Στους δέκα οι Έλληνες ομογενείς έπεσαν από τα πυρά-Διάβημα Αθήνας στη Μόσχα

Συνολικά δέκα Έλληνες  από τρία διαφορετικά χτυπήματα, έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στην Ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ άλλοι τέσσερις ομογενείς σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές στο χωριό Σαρτανά.

«Οι από αέρος επιθέσεις κατά αμάχων, που συνεχίζονται στο χωριό Σαρτανά και οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο επιπλέον τεσσάρων ομογενών, αποτελούν απαράδεκτες εγκληματικές ενέργειες. Τις καταδικάζουμε απερίφραστα», ανέφερε το ελληνικό ΥΠΕΞ. «Καλούμε την Ρωσική Ομοσπονδία να διακόψει αμέσως τις εναέριες επιθέσεις και κάθε ενέργεια εναντίον αμάχων πολιτών», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι άλλοι δύο Έλληνες ομογενείς σκοτώθηκαν στο ίδιο χωριό ενώ υπήρξαν και άλλοι έξι που δολοφονήθηκαν στο χωριό Μπουγάς. Υπήρξε, επίσης, ενημέρωση και για έξι τραυματίες, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, που έχει κάνει διάβημα στη ρωσική πρεσβεία, κάνει λόγο στον τίτλο της για «δολοφονία» των ομογενών ενώ στις προηγούμενες δύο ανακοινώσεις μιλούσε για «θάνατο» από ρωσικές δυνάμεις.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας. Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά της, αρνήθηκε την ευθύνη για τον θάνατο των δύο Ελλήνων στο χωριό Σαρτανά, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, ο ρωσικός στρατός δεν επιχείρησε σήμερα στη συγκεκριμένη περιοχή. Μάλιστα δήλωσε ότι υπεύθυνες είναι οι ουκρανικές δυνάμεις αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Επισημαίνουμε ότι ο ουκρανικός στρατός και τα εθνικιστικά τάγματα νεοναζί εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστοί για χτυπήματα, ακόμα και με βαρέα όπλα, κατά αμάχων. Αυτό είναι αποδεδειγμένο και επισήμως καταγεγραμμένο».

«Προειδοποιούμε ότι το καθεστώς του Κιέβου είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την Ελληνική, καθώς και άλλες εθνικές κοινότητες που ζουν στην Ουκρανία, ακριβώς για να προκαλέσει και να φουσκώσει την αντιρωσική αντίδραση από το εξωτερικό», πρόσθεσε.

 

«Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο Twitter στα αγγλικά για τις απώλειες δέκα Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία: «10 αθώοι πολίτες ελληνικής καταγωγής σκοτώθηκαν σήμερα από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Μαριούπολη. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς τώρα!»

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Άνθρωποι χάνονταν γύρω μας»-Οι πρώτες δηλώσεις Ελλήνων που ταξίδεψαν από τον Λίβανο με το C-130
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης
Πρόταση νόμου για περιορισμό των κοινοβουλευτικών θητειών ενώπιον των βουλευτών
Συγκλονισμένη η κοπέλα του Ίωνα Καρούση που σκοτώθηκε στο Ισραήλ-«Είδα την είδηση του έστειλα SMS, δεν απάντησε ποτέ...»
Ανήλικοι ξυλοκόπησαν άγρια μαθητή στον Βόλο, αφού πρώτα τον κούρεψαν-Οικονομικές διαφορές πίσω από την επίθεση
Απειλές των Χούθι σε Έλληνες πλοιοκτήτες-«Ετοιμαστείτε να δεχτείτε επίθεση»
Να επιμείνει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων ανεξαρτήτως τουρκικής στάσης κάλεσε η Αννίτα τον ΠτΔ
Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στη Συγγρού
Διαψεύδει τον Τατάρ ο Πρόεδρος-«Δεν υπάρχει οτιδήποτε που είναι ανοιχτής ατζέντας»
Σκηνές άγριας δύσης στην Αθήνα-Τους πυροβόλησαν επειδή τους μπλόκαραν με το αυτοκίνητο