Ρυζόγαλο
06:14 - 25 Φεβρουαρίου 2022
Ξυπνά αναμνήσεις! Συνταγή από: Ελένη Λαζάρου
- 150 γρ. ρύζι καρολίνα
- 700 γρ. νερό
- 1000 γρ. γάλα φρέσκο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
- 80 γρ. corn flour κανέλα, για γαρνίρισμα
- γλυκό κεράσι ή σταφύλι (προαιρετικά)
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
Μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Τοποθετήστε το χτυπητήρι πάνω στα μαχαίρια. Βάλτε στον κάδο 600 γρ. νερό, 150 γρ. ρύζι καρολίνα και ρυθμίστε 20 λεπτά/90°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.5. Βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί και προσθέστε χρόνο αν χρειάζεται.
Βήμα 2
Προσθέστε στον κάδο 1000 γρ. γάλα, 120 γρ. ζάχαρη, 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας και ρυθμίστε 14 λεπτά/90°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.5.
Βήμα 3
Βάλτε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε 80 γρ. corn flour και τα υπόλοιπα 100 γρ. νερό και ανακατέψτε με κουτάλι για να διαλυθεί το corn flour.
Βήμα 4
Ρυθμίστε 3 λεπτά/90°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.5 και προσθέστε το διαλυμένο corn flour από το άνοιγμα της μεζούρας.
Βήμα 5
Μόλις τελειώσει ο χρόνος, μεταφέρετε το ρυζόγαλο σε μπολ και γαρνίρετε με την κανέλα και το γλυκό (προαιρετικά). Σερβίρετε ζεστό ή παγωμένο
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές