Ρυζόγαλο

Ξυπνά αναμνήσεις! Συνταγή από: Ελένη Λαζάρου

ΥΛΙΚΑ
  • 150 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 700 γρ. νερό
  • 1000 γρ. γάλα φρέσκο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
  • 80 γρ. corn flour κανέλα, για γαρνίρισμα
  • γλυκό κεράσι ή σταφύλι (προαιρετικά)

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε το χτυπητήρι πάνω στα μαχαίρια. Βάλτε στον κάδο 600 γρ. νερό, 150 γρ. ρύζι καρολίνα και ρυθμίστε 20 λεπτά/90°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.5. Βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί και προσθέστε χρόνο αν χρειάζεται.

Βήμα 2

Προσθέστε στον κάδο 1000 γρ. γάλα, 120 γρ. ζάχαρη, 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας και ρυθμίστε 14 λεπτά/90°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.5.

Βήμα 3

Βάλτε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε 80 γρ. corn flour και τα υπόλοιπα 100 γρ. νερό και ανακατέψτε με κουτάλι για να διαλυθεί το corn flour.

Βήμα 4

Ρυθμίστε 3 λεπτά/90°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.5 και προσθέστε το διαλυμένο corn flour από το άνοιγμα της μεζούρας.

Βήμα 5

Μόλις τελειώσει ο χρόνος, μεταφέρετε το ρυζόγαλο σε μπολ και γαρνίρετε με την κανέλα και το γλυκό (προαιρετικά). Σερβίρετε ζεστό ή παγωμένο

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι