Ύψωσαν πανό και διαμαρτυρήθηκαν για τις εξετάσεις τετραμήνων οι μαθητές-«Σκέφτεστε εμάς;»

Έξω από τις τάξεις έμειναν, για δύο περιόδους, οι μαθητές των Λυκείων, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τον θεσμό των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Οι μαθητές, έπειτα από οδηγίες της ΠΣΕΜ, βγήκαν από τις τάξεις και διαμαρτυρήθηκαν για τον θεσμό των εξετάσεων τετραμήνων, ζητώντας, μάλιστα και κατάργηση τους. «Όχι στις εξετάσεις τετραμήνων», «σκέφτεστε εμάς;», «παίζεται με το μέλλον μας» ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό και τα πλακάτ, που διακοσμούσαν τα σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης σήμερα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΣΕΜ ανέφερε πως χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες «που αψήφησαν τις απειλές και τον εκφοβισμό του Υπουργείου Παιδείας και συμμετείχαν στην δίωρη προειδοποιητική αποχή από τα μαθήματα που πραγματοποιήθηκε σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2022».

Προσθέτει πως αποτελεί δεδομένο πως το 80%+ των μαθητών απείχαν σήμερα από τα μαθήματα τους, για να απαιτήσουν την κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, του θεσμού που καταστρέφει το μέλλον και τις ζωές μας. Παράλληλα όλες οι Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν σε κάθε σχολείο, κατά την διάρκεια της αποχής, ψήφισαν όλες ομόφωνα ψήφισμα που απαιτεί άμεσα την κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες απέδειξαν με τη μαζικότητα τους πως δεν θα σταματήσουν τον αγώνα μέχρι να καταργηθεί το έκτρωμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο το οποίο αυξάνει το άγχος, την πίεση , την παραπαιδεία και τον ανταγωνισμό.

«Για εμάς αποτελεί τραγικό και αδιανόητο γεγονός πως το Υπουργείο Παιδείας μας εκφοβίζει, από την στιγμή που είναι ξεκάθαρό πλέον πως όλοι οι φορείς της εκπαίδευσης (εκτός μόνο από τους εαυτούς τους) αντιλαμβάνονται την τραγική και καταστροφική κατάσταση που βρίσκονται τα σχολεία μας. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι ως ΠΣΕΜ, είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε σε ένα ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο σε ζητήματα που αφορούν την αξιολόγηση του μαθητή με την προϋπόθεση ότι θα καταργηθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο».

Καταλήγοντας, η ΠΣΕΜ τονίζει πως «καλούμε τους συμμαθητές και τι συμμαθήτριες μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο σχολείο εξεταστικό κέντρο, ενάντια στο σχολείο που προωθεί τη βαθμοθηρία και τον ατομικισμό. Να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την πλήρη κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων».

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»
«Έλεγα στην καρδιά μου ‘μην με προδώσεις’… Ζούσαμε πράγματα απίστευτα, δεν τα χωρούσε ο νους»
«Ψηφιακός Πολίτης» και «Ψηφιακός Βοηθός» μέχρι το τέλος του χρόνου-Η λειτουργία τους και πώς θα εφαρμοστεί το AI
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει τις ορεινές περιοχές
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων κατά Ν. Λοϊζίδη ζητούν εκπαιδευτικοί της Ισότητας
Ψάχνουν λύσεις μέσω δυο νομοσχεδίων για την αδήλωτη εργασία-Ψηλά τα ποσοστά στην οικοδομική βιομηχανία
Στο Υπουργικό τις επόμενες ημέρες πρόγραμμα για λειψυδρία-Συζητείται η αγορά τεχνολογίας για τεχνητή βροχή
Δωρεάν φυτά στο αεροδρόμιο Λάρνακας στο πλαίσιο δράσης «Πράσινη λεμονάδα»