Μπιφτέκια κοτόπουλου με βρώμη

Ζουμερά και νόστιμα! Συνταγή από: Σοφία Θεοδώρου

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. μαϊντανό
  • 1000 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. βρώμη
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ντοματοχυμό ή 100 γρ. ντομάτες
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • 1 μπολ
  • 1 ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1 κρεμμύδι κόκκινο, 1 σκελίδα σκόρδο, 30 γρ. μαϊντανό και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 2

Προσθέστε στον κάδο 1000 γρ. κιμά κοτόπουλο, 1 αυγό, 150 γρ. βρώμη, 20 γρ. ελαιόλαδο, 50 γρ. ντοματοχυμό, 1 πρέζα ρίγανη, 1 πρέζα πιπέρι και 1 κουταλάκι αλάτι και αναμείξτε, βοηθώντας με τη σπάτουλα 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ.

Βήμα 3

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Πλάστε το μείγμα σε 6 μπιφτέκια. Ψήστε για 30 -40 λεπτά.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι