Στο τόξο Οξφόρδης – Κέιμπριτζ κινούνται τα νήματα για ακίνητα στην Αγγλία

Με το τόξο Oξφόρδη- Κέμπριτζ να αποτελεί την περιοχή της Αγγλίας με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη, καθώς φιλοξένησε περίπου 1.800 επιχειρήσεις οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από VC funds, η βρετανική κυβέρνηση τον περασμένο χρόνο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσελκύσει στην περιοχή χρηματοδοτήσεις δισεκατομμυρίων λιρών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στέγαση και υποδομές στην οικονομία της γνώσης.

Εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να «εισρεύσουν» στην περιοχή του τόξου Oξφόρδης- Κέμπριτζ έως και £20 δις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και χώροι απασχόλησης, να δημιουργηθούν υποδομές συγκοινωνίας, να ανεγερθούν σπίτια ώστε να υποστηριχθεί η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας στην περιοχή.

Προτεραιότητα του σχεδίου της βρετανικής κυβέρνησης συνιστά η δραματική βελτίωση της παροχής χώρου απασχόλησης σε ολόκληρη την περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως το εμβόλιο Covid-19 που αναπτύχθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και κατασκευάστηκε από την AstraZeneca με έδρα το Cambridge, χορηγείται σε όλο τον κόσμο αλλά αναπτύχθηκε στο εν λόγω τόξο.

Η ζήτηση για γραφεία και εργαστήρια στην περιοχή τροφοδοτείται από τις βιομηχανίες επιστήμης και τεχνολογίας, με επιχειρήσεις γνώσης να κυριαρχούν στην αγορά ακινήτων της περιοχής. Το τόξο συνεχίζει να διατηρεί και να δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης υψηλής ειδίκευσης καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας.

Η δυναμική της αγοράς

Για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις σημαντικές επενδυτικές αλλαγές που σημειώθηκαν στο τόξο Οξφόρδης – Κέιμπριτζ θα μιλήσει ο Mark Stansfield, Head of UK Analytics της CoStar στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργανώνει η Consulco.

Το UK Economy & Real Estate Outlook αναμένεται να παρέχει χρήσιμες και διορατικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται επί του παρόντος η ακίνητη περιουσία του Λονδίνου καθώς και τις διαθέσιμες επενδυτικές ευκαιρίες σε ακίνητα.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν οι:

 

  • Pushkar Shah, Vice President, Real Estate Client Coverage, MSCI
  • Richard Holt, Director of Global Cities Research, Oxford Economics
  • Mark Stansfield, Head of UK Analytics, CoStar Group
  • David King, Director, Consulco Real Estate

     

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα αναλυθούν θέματα όπως οι αποδόσεις της Αγοράς Ακινήτων το 2021, οι οικονομικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι προοπτικές της Αγοράς Ακινήτων στο Λονδίνο και οι περιοχές του Λονδίνου που παρουσιάσουν επενδυτικές ευκαιρίες.

Πληροφορίες

Τίτλος: The UK Economy & Real Estate Outlook

Ημερομηνία: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022

Ώρα: 04:00 μ.μ.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

 

Για εγγραφή, πατήστε εδώ

Δειτε Επισης

Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα
Αμειβόμενη πρακτική σε ένα ελκυστικό περιβάλλον με ανταγωνιστικές παροχές;
Συνεργασία του ACCA και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για το Πρόγραμμα “Integrated XPerience or Audit Service Delivery Scheme”
Συνάντηση ΙδΕΚ με FFG στη Βιέννη για ενδυνάμωση συνεργασιών στην Έρευνα και Καινοτομία