ΒΙΝΤΕΟ: Συγκλονίζει η δασκάλα που γλύτωσε από ρωσικό πύραυλο-«Είχα φύλακα άγγελο»

Είμαι πολύ τυχερή, μάλλον έχω έναν φύλακα - άγγελο, λέει η δασκάλα Ολένα Κυρίλο, έξω από το κατεστραμμένο σπίτι της, που χτυπήθηκε από πύραυλο στο Τσουγούγεφ, στο Χάρκοβο, σήμερα το πρωί. Οι φωτογραφίες με το γεμάτο αίματα πρόσωπο της είναι μέχρι στιγμης το «σήμα κατατεθέν» για την ανθρωπιστική τραγωδία πίσω από την ρωσική εισβολή.

Η δασκάλα είπε ότι ποτέ δεν πίστευε ότι θα της συνέβαινε κάτι τέτοιο, καθώς περιέγραφε με λυγμούς την ζημιά στο κατεστραμμένο σπίτι της. Στο διάγγελμα που προηγήθηκε της εισβολής, ο Πούτιν είχε δεσμευθεί ότι δεν θα υπήρχε κίνδυνος για τους πολίτες της Ουκρανίας, με το επιχείρημα ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν «όπλα ακριβείας» - αλλά ως το απόγευμα, τουλάχιστον 40 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένα παιδί, είχαν σκοτωθεί σε βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο.

Η δασκάλα είπε ότι ποτέ δεν πίστευε ότι η Ρωσία θα εισέβαλε, αλλά διαβεβαίωσε ότι θα δώσει και αυτή τη μάχη της για την πατρίδα της. «Με όση ενέργεια διαθέτω», ανέφερε. Είμαι διευθύντρια, είμαι εκπαιδευτικός, μελετούσαμε την Ιστορία, δεν πίστευα ποτέ ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν στη γη μας», σε μία προφανή αναφορά στον ισχυρό του Πούτιν ότι ιστορικά, η Ουκρανία είναι μέρος της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος μαστροπείας που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ-«Σάλταραν τα κορίτσια»
Απευθύνθηκε στον κυπριακό λαό πριν τη Γενεύη ο Πρόεδρος-«Είμαστε έτοιμοι αλλά και προετοιμασμένοι»
Κατηγορεί τον Πούτιν για καθυστέρηση της εκεχειρίας ο Ζελένσκι-Πιέσεις στη Μόσχα από «συμμαχία των προθύμων»
Παραθέτει τις δράσεις του για το υδατικό το ΤΑΥ-Κάθε χρόνο και χειρότερα οι εισροές στα φράγματα
Καλούν τη Ρωσία να δείξει πολιτική βούληση για τερματισμό του πολέμου Φον Ντερ Λάιεν και Κόστα
Απέλασε 10χρονη με καρκίνο στον εγκέφαλο ο Τραμπ-«Οι αρχές κρατούν στα χέρια τους τη ζωή των παιδιών μου»
Χτίζουν «κοινωνικές κατοικίες» σε γη ελληνοκυπρίων οι Τούρκοι-Στις 28 Μαρτίου αρχίζουν οι εργασίες
Κυκλοφορούσε με εξάρτηση και αεροβόλο 32χρονος στην Ομόνοια-Είχε συμμετοχή σε ριάλιτι γνωριμιών
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η στιγμή που όχημα πέφτει πάνω σε διαδηλωτές στο Βελιγράδι-Tραυματίστηκαν τρία άτομα
Συνάντησε και την ΤΜΤ πριν τη Γενεύη ο Τατάρ-«Είναι απαραίτητη μια λύση στη βάση του "ίσου κυρίαρχου κράτους¨"»