Μακαρόνια με τυριά και σπανάκι
06:16 - 23 Φεβρουαρίου 2022
Εξαίσια γεύση! Συνταγή από: Ιωάννα Χριστοδούλου
ΥΛΙΚΑ
- 1200 γρ. νερό
- 250 γρ. μακαρόνια, κοχύλια, μεγάλα
- 250 γρ. τυρί edam
- 200 γρ. φέτα
- 200 γρ. χαλλούμι
- 200 γρ. αναρή φρέσκια
- 600 γρ. γάλα
- 50 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. πιπέρι
- 20 γρ. βούτυρο
- 1 μεγάλη δέσμη σπανάκι, φρέσκο και κομμένο (τα φύλλα μόνο)
Συναρμολόγηση
- 500 γρ. φρέσκια κρέμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο το κάλυμμα μαχαιριών και προσθέστε 1200 γρ. νερό και ρυθμίστε 10 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 2
Προσθέστε 250 γρ. μεγάλα κοχύλια και ρυθμίστε 9 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε στο βαθύ δίσκο του Varoma, σουρώστε και αφήστε στην άκρη. Αφαιρέστε το κάλυμμα μαχαιριών από τον κάδο. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.
Βήμα 3
Προσθέστε 250 γρ. τυρί edam και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε 200 γρ. αλεσμένο τυρί σ' ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη. Κρατήστε 50 γρ. αλεσμένο τυρί σε μικρότερο μπολ για γαρνίρισμα.
Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. χαλλούμι, 200 γρ. φέτα, 200 γρ. αναρή και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο 50 γρ. αλεύρι, 600 γρ. γάλα, 1 αυγό, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι και 20 γρ. βούτυρο και ρυθμίστε 8 λεπτά/100°C/ταχύτητα 3.
Βήμα 6
Προσθέστε 1 δέσμη σπανάκι, ανακατέψτε ελαφρά με τη σπάτουλα και μεταφέρετε στο μπολ με τα τυριά.
Συναρμολόγηση
Βήμα 1
Γεμίστε, ένα προς ένα, τα κοχύλια με τη γέμιση τυριών με σπανάκι και μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
Βήμα 2
Γαρνίρετε με 50 γρ. αλεσμένο τυρί edam, καλύψτε με 500 γρ. φρέσκια κρέμα και ψήστε στο φούρνο 30 - 40 λεπτά (180°C). Σερβίρετε ζεστό.
Παραλλαγή
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια ή λαζάνια (δεν χρειάζονται βράσιμο) αντί κοχύλια.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές