Στο πλευρό του Τ/κ δημοσιογράφου Αλί Κισμίρ η Ένωση Συντακτών Κύπρου

Στο πλευρό του διωκόμενου Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Αλί Κισμίρ τάσσεται η Ένωση Συντακτών Κύπρου, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.  

Όπως αναφέρεται, ο Αλί Κισμίρ, Πρόεδρος της Συντεχνίας Εργαζομένων στον Τύπο Basin Sen, διώκεται εκ νέου, αυτή τη φορά μάλιστα ποινικά, από την «αστυνομία» στα κατεχόμενα για άρθρο που δημοσιεύθηκε ενάμιση χρόνο πριν, στο οποίο ασκούσε κριτική στην Τουρκία, την κυβέρνηση ΑΚΡ και τον τουρκικό στρατό κατοχής για τις παρεμβάσεις τους στα εσωτερικά της τ/κ κοινότητας, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί ενώπιον «κακουργιοδικείου» αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε δεκαετή φυλάκιση του, ενώ ζητείται η απαγόρευση εξόδου του από το ψευδοκράτος.

Σημειώνεται επίσης πως τη νέα δίωξη Κασμίρ έχουν ήδη καταδικάσει έντονα η Ευρωπαϊκή και η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, ενώ αντιπροσωπεία της ηγεσίας της ΕΣΚ θα βρεθεί τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου μαζί με μέλη της Basin Sen στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το «κακουργιοδικείο» προκειμένου να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της για τη δίωξη και την απόπειρα φίμωσης του Αλί Κισμίρ.

Δειτε Επισης

Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απειλές δέχονται μέλη του προσωπικού του Τμήματος Τελωνείων-«Έχουν ενταθεί επικίνδυνα, δεν μας πτοούν»
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης
«Δεν αντιτίθεται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση»-Απαντά στον υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ
Συνάντηση με ΠτΔ για τις μόνιμες οργανικές θέσεις ζητούν οι εκπαιδευτικοί-Δεν αποκλείουν λήψη μέτρων
Για απουσία κυβερνητικής ευαισθησίας έκαναν λόγο οι συνταξιούχοι σε Γενική Συνέλευση
Δύο τυχερά πεντάρια του Τζόκερ σε πρακτορείο στη Λευκωσία-Το ποσό που κερδίζουν
Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη
Μελετά τα ευρήματα της διοικητικής για τη Μπιενάλε και αποφασίζει αν προκύπτουν πειθαρχικά η Κασσιανίδου