Ενημέρωσε τους ομολόγους του για τα ΜΟΕ ο Κασουλίδης-Συμμετείχε σε σύνοδο για το Ουκρανικό

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές και συναντήσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη στο Παρίσι, με αντικείμενο την κατάσταση στον Ινδοειρηνικό αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς και θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων με την Γαλλία και το Κυπριακό. Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν ταξιδεύει για Βρυξέλλες ο Πρόεδρος-Εκπροσωπείται από Μητσοτάκη στη Σύνοδο

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα Τετάρτη ο κ. Κασουλίδης πραγματοποίησε ξεχωριστές συναντήσεις με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Γαλλίας, Nadia Essayan, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Jean Louis Bourlanges και με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της γαλλικής Γερουσίας, Christian Cambon.

Στο επίκεντρο των επαφών του κ. Κασουλίδη, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε επιμέρους τομείς, το Κυπριακό και οι προτάσεις πλευράς μας στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το πρωί της Τρίτης ο κ. Κασουλίδης συμμετείχε στην υπουργική συνάντηση που διοργάνωσε η γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου ΕΕ για τον Ινδοειρηνικό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με ομολόγους του στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θεματικές την κλιματική αλλαγή και τη βιοποικιλότητα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε άτυπη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στο Παρίσι, με σκοπό την ανασκόπηση της κατάστασης στην Ουκρανία και την εξέταση πρακτικών τρόπων αντίδρασης της ΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έκρηξη βόμβας σε όχημα 26χρονου έξω από οικία
Άνοιξαν πυρ εναντίον καφετέριας στη Λεμεσό-Ζημιές στο εσωτερικό της
Φωτιά σε φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Έκρηξη σε κατάστημα στη Λεμεσό-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκε και δεύτερο
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 60χρονου
Δύσκολη η εξαίρεση του πρωτογενούς τομέα από τον ΦΠΑ-«Υπάρχουν επιπτώσεις στις τιμές των προϊόντων»
Με πλάνο και στρατηγική για την επόμενη μέρα της ΕΔΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους Αναστασίου και Διομήδους
Υπέβαλε έφεση ο Κότας επί της απόφασης για το φόνο του Κωνσταντινίδη-Τρεις λόγους επικαλείται η υπεράσπιση
Δείχνει γραμμή πλεύσης για ευθύνες η στάση Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Το «κράτος εν κράτει» ΤΟΜ και η «αδικαιολόγητη ΗΜΥ
Σε άλλο σύμπαν ο Τατάρ-Χρησιμοποίησε τη συνάντηση με την Ολγκίν για να κάνει «προεκλογική» ομιλία