Τραγική ειρωνεία... Με το ίδιο «μαντήλι» κρύβεται σήμερα η Αστυνομία

Ήταν περίπου Ιούλιος 2019, όταν λήφθηκε η πιο πάνω φωτογραφία. Η 19χρονη Βρετανίδα που από παραπονούμενη για ομαδικό βιασμό, μετατράπηκε σε κατηγορούμενη για ψευδή καταγγελία, οδηγείται ενώπιον του Δικαστηρίου. Δεκάδες λειτουργοί των ΜΜΕ την περιμένουν με το δάκτυλο στην... φωτογραφική. Από νωρίς στο Δικαστήριο βρισκόταν ισχυρή αστυνομική δύναμη. 

Η 19χρονη φθάνει στο Δικαστήριο με ένα μαντήλι που κάλυπτε το πρόσωπό της. Ένα πρόσωπο που ήθελε να κρύψει μετά τον διασυρμό και από τη διαρροή ενός βίντεο. Περικυκλώνεται από δημοσιογράφους και φωτογράφους, που για χάρη της έφθασαν στην Κύπρο από το Ισραήλ και την Βρετανία. Οι εικόνες κανιβαλισμού απίστευτες. Αν δεν ήταν η 19χρονη και δεν γνώριζες καν για την υπόθεση και τύγχανε να ήσουν περαστικός, θα πίστευες πως έφθασε στην Αμμόχωστο ο Σάκης Ρουβάς. Τέτοιες εικόνες είχαν να καταγραφούν δεκαετίες από τότε  που έπαιρναν τον Φανιέρο στο Δικαστήριο πάνοπλοι Αστυνομικοί και οι κάμερες μπορούσαν να εισέλθουν εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου. Εξάλλου, στη σημερινή εποχή, η Αστυνομία όταν μεταφέρει βαρυσήμαντα ονόματα, φροντίζει να αποκόπτονται δρόμοι, να κατεβαίνουν πάνοπλοι και να παίρνει τέτοια μέτρα προστασίας που παραπέμπουν στην επίσκεψη του Πάπα στην Κύπρο. 

  

Η φωτογραφία όμως με τη 19χρονη να φθάνει στο Δικαστήριο και να κρύβεται, ήταν η αρχή της νέας τροπής που πήρε η υπόθεση. Οι διαρροές των πληροφοριών από την Αστυνομία έτρεχαν με ταχύτητα φωτός. Οι χαρακτηρισμοί για την Βρετανίδα που ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και «τα ήθελε ο...», βροχή. Το τεκμήριο της αθωότητας χάθηκε. Το βίντεο με την 19χρονη σε ερωτικές περιπτύξεις αλλάζει μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερα χέρια. Τα βλέμματα στραμμένα στην ήδη ένοχη Βρετανίδα, που μας χάλασε τη φήμη και έπληξε τον τουρισμό μας. 

Δεν έχουν σημασία στην παρούσα φάση τα πώς και τα γιατί. Σημασία έχει πως η ιστορία τελειώνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που άρχισε... 

Η πρωταγωνίστρια τότε, λόγω κανιβαλισμού, κρυβόταν. Η Αστυνομία δεν φρόντισε να την προστατέψει, όπως πράττει με άλλους όταν τους μεταφέρει στο Δικαστήριο. Τραγική ειρωνεία όμως...  Δύο χρόνια μετά που η 19χρονη δικαιώνεται από το Ανώτατο, η Αστυνομία μετατρέπεται σε κατηγορούμενη και διασύρεται... Και στον απόηχο του σάλου, των έντονων επικρίσεων και των όσων καταγράφει η απόφαση του Δικαστηρίου, που κατακεραυνώνει τις Αρχές, οι πρωταγωνιστές των νέων επεισοδίων κρύβονται... 

 

Δειτε Επισης

Η ομερτά για την απόφαση για Κατσουνωτό, τα συμπεράσματα και το δημόσιο συμφέρον
Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Η εξάντληση της αυστηρότητας σε ένα 82χρονο παππού που δεν ήταν «γνωστός στις Αρχές»
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια
Χάθηκαν στην συνεννόηση... Έδωσαν στη δημοσιότητα καταζητούμενο που τελικά είχε συλληφθεί
Κάτι πήγε πολύ λάθος το Σάββατο-Κατέστησε τον Βύρα ανίκητο η ηγεσία του ΔΗΣΥ
Στα... μαχαίρια Φαίδωνας και Κωστάκης-Έκοψαν με τον Δίπλαρο τη βασιλόπιττα
Η αστυνόμευση των Κεντρικών, η χαμένη ουσία στη βαβούρα και η υποκρισία
Από το ένταλμα εξπρές για Parody λογαριασμό, στην... δυστοκία για Ατταλίδου και την ομερτά
Μα πού χάθηκε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας;