«Το 25% των κέντρων αναψυχής δεν αναμένεται να επαναλειτουργήσει»

Περίπου το 25% των κέντρων αναψυχής, που δεν λειτούργησαν την περίοδο της πανδημίας δεν αναμένεται ούτε τη φετινή τουριστική σαιζόν να λειτουργήσει, ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Νεόφυτος Θρασυβούλου. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου είπε, πως από την αρχή της πανδημίας είχαν αναφέρει πως ένα 20% των επιχειρήσεων δεν θα επαναλειτουργήσει, σημειώνοντας πως αυτό το ποσό έχει αυξηθεί στο 25% και συνεχίζει για πολλούς και διάφορους λόγους. Ιδιαίτερα σημείωσε στις παραλιακές πόλεις το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο, λόγω  έλλειψης πληθυσμού για να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων . 

Επεσήμανε επίσης πως μπορεί τα μηνύματα να είναι πολύ ενθαρρυντικά γα την επερχόμενη τουριστική περίοδο, ωστόσο όμως ένα μεγάλο ποσοστό των κέντρων αναψυχής δεν θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει, αφού συσσωρευμένα ενοίκια και λογαριασμοί απλήρωτοι οδηγούν τους ιδιοκτήτες τους σε οικονομικά αδιέξοδα και βάζουν ουσιαστικά λουκέτο στις επιχειρήσεις.

Ένας βασικός λόγος λένε οι εστιάτορες είναι η πανδημία και πολλές επιχειρήσεις έχουν χρεοκοπήσει.

Οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής, είπε, ισχυρίζονται ότι η πολιτεία έχει στηρίξει τους εργαζόμενους όχι όμως τις επιχειρήσεις. Άλλοι σοβαροί λόγοι είναι η έλλειψη προσωπικού ακόμα και η ακρίβεια σε ό,τι αφορά ηλεκτρικό ρεύμα, γκάζι και πετρέλαιο, κατέληξε.

Δειτε Επισης

Αρχιεπίσκοπος: Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον νέο Πάπα, θα τον προσκαλέσουμε στην Κύπρο
A Μιχαηλίδου: Επιδιώκουμε την ενίσχυση της αθλητικής παιδείας και τη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας
Ζήτησε να μην προστεθούν αυξήσεις στο ρεύμα ο Χριστοδουλίδης-Ενέργειες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Ακριβό ρεύμα στην Κύπρο χωρίς προοπτική μείωσης-Μονόδρομος τα φωτοβολταϊκά
Παραμένει στην ατμόσφαιρα η σκόνη-Σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία
Κόβουν το «απροσδιόριστο φύλο» από το Tax For All-«Σε 20 περιπτώσεις δεν το δεχθήκαμε, χρησιμοποιήσαμε την ταυτότητα»
Νομοθετική ανάσα για τις εργαζόμενες μητέρες-Θετικά τα μηνύματα αλλά οι ανισότητες παραμένουν
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στη σημασία της Ευρώπης και στο μέλλον των νέων εστίασαν Χριστοδουλίδης και Μέτσολα
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»