Άδεια στον Πούτιν να αναπτύξει στρατό στο εξωτερικό έδωσε η Άνω Βουλή

Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) ενέκρινε το αίτημα του Ρώσου προέδρου να αναπτύξει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο εξωτερικό σε σχέση με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ντονμπάς. Η απόφαση ψηφίσθηκε ομόφωνα σήμερα κατά την διάρκεια της έκτακτης ολομέλειας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 153 γερουσιαστές.

«Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφασίζει να δώσει στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας την έγκριση του να αναπτύξει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας στο εξωτερικό στη βάση των κοινώς αποδεκτών αρχών και κανόνων του διεθνούς δικαίου. Ο συνολικός αριθμός των μονάδων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι περιοχές δράσης τους, οι στόχοι που τίθενται ενώπιον τους, το χρονικό διάστημα παραμονής τους στο εξωτερικό, καθορίζονται από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας σύμφωνα με το σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» αναφέρεται στην απόφαση της Άνω Βουλής, η οποία τίθεται σε ισχύ από τη στιγμή της έγκρισης της.

Νωρίτερα, η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Μαβιένκο, είχε δηλώσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ζητήσει την έγκριση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας να μπορεί η Ρωσία να αναπτύσσει στρατό στο εξωτερικό, μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Μασκ και Μπέσεντ παραλίγο να πιαστούν στα χέρια μπροστά στον Τραμπ-Φώναζαν στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου
Έντονη αντιπαράθεση Χαρτσιώτη με Δαμιανού-«Ο ίδιος υπουργός με το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου για να ανάψουν φουκούδες»
Προσεχώς οι μονάδες αφαλάτωσης από τα ΗΑΕ-«Θα καλύψουν το κενό των 15 χιλ. κυβικών μέτρων ημερησίως»
Συρρέουν πλήθη για την εκδημία του Πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό-Μπαράζ επαφών ετοιμάζει ο Τραμπ
Σοβαρός τραυματισμός 40χρονου στην Πάφο μετά από μετωπική σύγκρουση
Χωρίς αποτέλεσμα οι προσπάθειες εντοπισμού του 35χρονου τουρίστα στην Πάφο-Επεκτάθηκαν οι έρευνες
Νύχτα αγωνίας στην Κωνσταντινούπολη-Φόβοι για έναν ακόμη μεγαλύτερο σεισμό μετά τα 6,2 Ρίχτερ
Η Ρωσία χτύπησε το Κίεβο με πυραύλους και drones-Δύο νεκροί και 54 τραυματίες
Δεν μας αφήνει σε ησυχία η σκόνη-Ελαφρές βροχές σήμερα και πτώση της θερμοκρασίας
Πιάστηκε να οδηγεί μεθυσμένος, τον παρέλαβε συγγενικό του πρόσωπο και τον τσάκωσαν ξανά λίγη ώρα αργότερα