Ασιατικό stir-fry λαχανικών με σπαγγέτι
06:15 - 21 Φεβρουαρίου 2022
Στο πι και φι! Συνταγή από τον chef Σάββα Μάππουρα
ΥΛΙΚΑ
- Stir-fry λαχανικών
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. κρεμμύδι, σε κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 700 γρ. διάφορα λαχανικά (καρότο,
- κολοκυθάκι, πιπεριά χρωματιστή,κινέζικο λάχανο κλπ), σε κομμάτια
- 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γλ. αλεσμένο τζίντζερ (σε σκόνη)
- 70 γρ. σάλτσα σόγιας (light)
- 15 γρ. σησαμέλαιο
Σπαγγέτι
- 1200 γρ. νερό
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
- 15 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. σπαγγέτι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- βαθουλή πιατέλα
- Varoma
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Stir-fry λαχανικών
Βήμα 1
Bάλτε στον κάδο 40 γρ. ελαιόλαδο, 100 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 700 γρ. λαχανικά και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, σοτάρετε 6 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ ταχύτητα 2.
Βήμα 3
Προσθέστε 1 /2 κουταλάκι ζάχαρη, 1 /2 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ, 70 γρ. σάλτσα σόγιας light, 15 γρ. σησαμέλαιο και σοτάρετε 3 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα και αφήστε στην άκρη.
Σπαγγέτι
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 1200 γρ. νερό και βράστε 10 λεπτά/100°C/ ταχύτητα 1.
Βήμα 2
Αφαιρέστε μόνο τη μεζούρα, προσθέστε από το άνοιγμά της 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλιά σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών, 15 γρ. ελαιόλαδο, 300 γρ. σπαγγέτι και μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Σουρώστε στο Varoma, προσθέστε στην πιατέλα με τα σοταρισμένα λαχανικά, ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές