Ασιατικό stir-fry λαχανικών με σπαγγέτι

Στο πι και φι! Συνταγή από τον chef Σάββα Μάππουρα

ΥΛΙΚΑ

  • Stir-fry λαχανικών
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 700 γρ. διάφορα λαχανικά (καρότο,
  • κολοκυθάκι, πιπεριά χρωματιστή,κινέζικο λάχανο κλπ), σε κομμάτια
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλεσμένο τζίντζερ (σε σκόνη)
  • 70 γρ. σάλτσα σόγιας (light)
  • 15 γρ. σησαμέλαιο

Σπαγγέτι

  • 1200 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. σπαγγέτι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βαθουλή πιατέλα
  • Varoma

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Stir-fry λαχανικών

Βήμα 1

Bάλτε στον κάδο 40 γρ. ελαιόλαδο, 100 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 700 γρ. λαχανικά και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, σοτάρετε 6 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ ταχύτητα 2.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 /2 κουταλάκι ζάχαρη, 1 /2 κουταλάκι σκόνη τζίντζερ, 70 γρ. σάλτσα σόγιας light, 15 γρ. σησαμέλαιο και σοτάρετε 3 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα και αφήστε στην άκρη.

Σπαγγέτι

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1200 γρ. νερό και βράστε 10 λεπτά/100°C/ ταχύτητα 1.

Βήμα 2

Αφαιρέστε μόνο τη μεζούρα, προσθέστε από το άνοιγμά της 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλιά σπιτική πάστα ζωμό λαχανικών, 15 γρ. ελαιόλαδο, 300 γρ. σπαγγέτι και μαγειρέψτε, χωρίς τη μεζούρα, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Σουρώστε στο Varoma, προσθέστε στην πιατέλα με τα σοταρισμένα λαχανικά, ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι