Το σκεπτικό της πρότασης για ΜΟΕ στο επίκεντρο της συνάντησης Κασουλίδη-Μπορέλ

Συνάντηση με τον Ύπατο Εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, είχε το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από αρμόδια πηγή, ο κ. Κασουλίδης ανέπτυξε στον κ. Μπορέλ το σκεπτικό και τη φιλοσοφία του πακέτου ΜΟΕ που προτείνει η ε/κ πλευρά, που κινούνται γύρω από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και την Αμμόχωστο.

Ο κ. Κασουλίδης εξήγησε στον κ. Μπορέλ τις επιμέρους πτυχές των προτάσεων και ζήτησε τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση των συγκεκριμένων ΜΟΕ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με τον Ιταλό ΥΠΕΞ Λουίτζι Ντι Μάιο και τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ.

Κατά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και τις επιθετικές κινήσεις της Ρωσίας, ενώ θα γίνει και προπαρασκευαστική εργασία και συζήτηση σε σχέση με τις κυρώσεις που η ΕΕ προετοιμάζει σε περίπτωση περαιτέρω επιθετικών κινήσεων από τη Μόσχα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι Υπουργοί Εξωτερικών είχαν πρόγευμα εργασίας με τον Ουκρανό Υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρι Κούλεμπα.

Στην ατζέντα βρίσκονται επίσης οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και ειδικότερα στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, η κλιματική διπλωματία και άλλα θέματα επικαιρότητας.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συμμετάσχουν επίσης σε συνάντηση σε επίπεδο υπουργών μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

ΠτΔ για διευρυμένη: «Ο Γκουτέρες έκανε μεγάλες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της τουρκικής πλευράς»
Η επόμενη μέρα της πολυμερούς για τον Στεφάνου-«Να προχωρήσει η υλοποίηση επιπρόσθετων ΜΟΕ»
Κ. Τασούλας: Χρέος μας η συνέχιση των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού
Σχολίασε την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα ο ΠτΔ-«Κάθε χρόνο γίνονται αυτά τα πανηγύρια της ντροπής»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τουρκική εισβολή-«Η μαύρη επέτειος δυναμώνει τον αγώνα μας για επανένωση του νησιού»
Θύματα του χάους στο Κυπριακό οι αγνοούμενοι-Η σύγχρονη αρχαία τραγωδία
Προσηλωμένη στη λύση της ΔΔΟ δηλώνει η Αθήνα-«Η διαιώνιση του σημερινού status quo δεν αποτελεί λύση»
Πρέσβεις Αιγύπτου, Ισραήλ και Παλαιστίνης εκφράζουν στήριξη σε δίκαιη λύση του Κυπριακού
ΒΙΝΤΕΟ: «Φτάνει. Yeter. Enough»-Συμπληρώνονται 51 χρόνια παράνομης τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο
Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή-Η μάχη με τις εξαρτήσεις και το έργο της Ψυχοθεραπευτικής Εστίας