Διευκρινίσεις για τα πάγια κόμιστρα έδωσε το Υπουργείο Μεταφορών

Διευκρινίσεις αναφορικά με τα κόμιστρα έδωσε το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών για το Διάταγμα που ρυθμίζει πάγια κόμιστρα στις οδικές μεταφορές, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Τα σταθερά κόμιστρα καθορίστηκαν για αριθμό διαδρομών από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Ο σκοπός του καθορισμού του σταθερού κομίστρου για τις συγκεκριμένες διαδρομές είναι η επίλυση του διαχρονικού προβλήματος που άπτεται κυρίως της κατάλληλης πληροφόρησης των επισκεπτών/τουριστών στην Κύπρο και του επιβατικού κοινού γενικότερα. Ο καθορισμός πάγιων κομίστρων αναμένεται να προσδώσει αξιοπιστία στη μεταφορά των ταξί, αφού το επιβατικό κοινό θα γνωρίζει εκ των προτέρων το ακριβές ποσό που θα καταβάλει, ανεξάρτητα από τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο οδηγός, την κίνηση που θα υπάρχει στο οδικό δίκτυο και τον αριθμό των αποσκευών που θα μεταφέρει.

"Ειδικότερα, ο στόχος της ρύθμισης αυτής είναι η αποφυγή τυχόν υπερχρεώσεων για τις διαδρομές από και προς το αεροδρόμια, πρακτική η οποία εφαρμόζεται σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σημειώνει καταληκτικά, ότι αξιολογεί τακτικά τις εν λόγω ρυθμίσεις και λαμβάνει υπόψιν εισηγήσεις όπως τις εισηγήσεις του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών για οποιεσδήποτε ρυθμίσεις στον τομέα των ταξί, ώστε να προχωρήσει σε τυχόν αναπροσαρμογές.

 

 

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»
«Έλεγα στην καρδιά μου ‘μην με προδώσεις’… Ζούσαμε πράγματα απίστευτα, δεν τα χωρούσε ο νους»
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει τις ορεινές περιοχές
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων κατά Ν. Λοϊζίδη ζητούν εκπαιδευτικοί της Ισότητας
Ψάχνουν λύσεις μέσω δυο νομοσχεδίων για την αδήλωτη εργασία-Ψηλά τα ποσοστά στην οικοδομική βιομηχανία
Στο Υπουργικό τις επόμενες ημέρες πρόγραμμα για λειψυδρία-Συζητείται η αγορά τεχνολογίας για τεχνητή βροχή
Δωρεάν φυτά στο αεροδρόμιο Λάρνακας στο πλαίσιο δράσης «Πράσινη λεμονάδα»
Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»