Πένθος στο Λανίτειο-Έφυγε ο «ακούραστος μαχητής της εκπαίδευσης» Γιώργος Ιωσηφίδης

Πιο φτωχή είναι από σήμερα η Λεμεσός, καθώς έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Γιώργος Ιωσηφίδης.

Όπως ανακοίνωσε το Λανίτειο Λύκειο, «σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, έφυγε από τη ζωή, ο Διευθυντής μας, ο ακούραστος μαχητής της εκπαίδευσης, ο  Γιώργος Ιωσηφίδης». «Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και το προσωπικό πενθούμε. Χάσαμε τον Διευθυντή μας, τον Άνθρωπο που ήταν πάντα δίπλα μας. Η δυναμική, η εκρηκτική και αεικίνητη προσωπικότητά του μας ενέπνεε, μας παρακινούσε να προσπαθούμε διαρκώς για το καλύτερο, να αγωνιζόμαστε με ήθος και συνέπεια ως εκπαιδευτικοί και ως μαθητές για τη γνώση και τις αξίες για ένα ανθρώπινο και αποτελεσματικό σχολείο», προστίθεται στην ανάρτηση του σχολείου.

Όπως αναφέρεται περαιτέρω, ο Γιώργος Ιωσηφίδης ως την τελευταία στιγμή βρισκόταν δίπλα μας, είχε την έγνοια του σχολείου, μας συμβούλευε και μας καθοδηγούσε. «Το φιλότιμο, η λεβεντιά, η αξιοπρέπεια, η εργατικότητα, η αφοσίωση και το ήθος του θα αποτελούν πυξίδα  για μας στο δύσβατο ταξίδι της ζωής… Τώρα ταξιδεύει για τη Γειτονιά των Αγγέλων… Εκεί,  θα πάρει τη θέση που του αρμόζει στο Πάνθεον των Ηρώων της εκπαίδευσης».

Στο σχολείο αποφασίστηκε όπως οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Ο Γιώργος Ιωσηφίδης αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού το 1974. Με την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, σπούδασε Φυσικοχημεία στο πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά. Επιστρέφοντας στη Κύπρο το 1981, εργάστηκε αρχικά ως υπεύθυνος ελέγχου ποιότητας φαρμάκων σε φαρμακευτική εταιρεία και, στη συνέχεια, ως καθηγητής Χημείας και Φυσικής στο Grammar School.

Το 1992 διορίστηκε στο δημόσιο ως καθηγητής Φυσικής. Το 1994 αποσπάσθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως υπεύθυνος διεξαγωγής του εργαστηριακού μέρους της έρευνας TIMSS. Από το 1995 μέχρι το 2005, ήταν υπεύθυνος των δικτύων και των διαδικτυακών υπηρεσιών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Από το 2005 μέχρι το 2009, υπηρέτησε με απόσπαση στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ως υπεύθυνος του Τομέα Μηχανογράφησης. Προήχθη στη θέση του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης το 2009.

Το 2011 εξελέγη Γραμματέας του Συνδέσμου Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης και το 2015 εξελέγη Πρόεδρος. Το 2018 διορίστηκε με Υπουργική απόφαση μέλος των επιτροπών Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών και της επιτροπής Αξιολόγησης των Μαθητών. Από το 2015 υπηρετεί στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού και είναι ο συντονιστής διευθυντής των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε δομή ασυνόδευτων ανήλικων στην Πάφο-«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»
Με συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ
Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»
«Έλεγα στην καρδιά μου ‘μην με προδώσεις’… Ζούσαμε πράγματα απίστευτα, δεν τα χωρούσε ο νους»
«Ψηφιακός Πολίτης» και «Ψηφιακός Βοηθός» μέχρι το τέλος του χρόνου-Η λειτουργία τους και πώς θα εφαρμοστεί το AI
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει τις ορεινές περιοχές
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων κατά Ν. Λοϊζίδη ζητούν εκπαιδευτικοί της Ισότητας
Ψάχνουν λύσεις μέσω δυο νομοσχεδίων για την αδήλωτη εργασία-Ψηλά τα ποσοστά στην οικοδομική βιομηχανία