Το Κρεμλίνο κατηγορεί τη Δύση για προβοκάτσια-«Σταματήστε να δίνετε ημερομηνίες επιθέσεων»

Η συνεχής πρόβλεψη από τις δυτικές χώρες ημερομηνιών για μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι προβοκατόρικη και μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες πληροφορίες για ρωσική επίθεση την Τρίτη στην Ουκρανία-Έκρυθμη η κατάσταση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν δίνει καμία σημασία σε τέτοιες δηλώσεις από τη Δύση, δήλωσε ο Πεσκόφ στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1 και πρόσθεσε ότι η Μόσχα κάνει επίκληση στη λογική των δυτικών εταίρων.

"Το γεγονός είναι ότι αυτό οδηγεί απευθείας σε μια αύξηση της έντασης. Και όταν κλιμακώνεται στο μέγιστο η ένταση, όπως συμβαίνει τώρα για παράδειγμα στη γραμμή της επικοινωνίας (στην ανατολική Ουκρανία), τότε κάθε σπίθα, κάθε απρόοπτο περιστατικό ή κάθε μικρής κλίμακας προσχεδιασμένη προβοκάτσια μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες επιπτώσεις. Επομένως όλο αυτό πιθανόν να έχει επιζήμιες επιπτώσεις. Η καθημερινή άσκηση ανακοινώσεων μιας ημερομηνίας που εκτιμάται ότι θα εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία είναι μια πολύ κακή πρακτική", είπε ο Πεσκόφ.

Ερωτηθείς σε τι κλίμα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις του Πούτιν με τους δυτικούς ομολόγους του ο Πεσκόφ απάντησε ότι αυτές διεξάγονται σε μια ατμόσφαιρα διπλωματίας και εποικοδομητικού διαλόγου. "Στην πραγματικότητα, υπάρει μια τεράστια αντίθεση ανάμεσα στην υστερία που παρατηρείται στα μέσα ενημέρωσης αυτών των χωρών και στη φύση των διαπραγματεύσεων. Ναι, τίθενται ερωτήματα όπως 'σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπάρχουν σχέδια επιθετικότητας', αλλά με έναν πολύ διπλωματικό τρόπο".

Είπε ακόμη ότι στη διάρκεια των συνομιλιών ο Πούτιν μεταφέρει τις ανησυχίες της Ρωσίας. Παρότι, διαφέρουν οι θέσεις τους, οι ηγέτες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει χώρος για περαιτέρω συζητήσεις.

"Ο Πούτιν έχει μια ευκαιρία να επικοινωνήσει τις ανησυχίες μας. Και πολλοί ηγέτες διαφωνούν μαζί του, είτε σε όλα ή σε μερικά. Αλλά κάθε φορά όλοι λένε ότι υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις. Και αυτό είναι πιθανόν το πιο σημαντικό πράγμα", είπε ο Πεσκόφ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή πεπεισμένος ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει λάβει την απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία και ότι παρότι υπάρχει ακόμη χώρος για την διπλωματία αναμένει ότι η Ρωσία θα εισβάλει στη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένως διαψεύσει ότι ετοιμάζει επίθεση εις βάρος της Ουκρανίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ενέδρα θανάτου σε γάμο στη Γαλλία-Γάζωσαν το ζευγάρι μετά το γλέντι, νεκροί η νύφη και ένας από τους δράστες
Το Λονδίνο δεν θέλει να εμπλακεί στον πόλεμο-Τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ
Κ. Μητσοτάκης: Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έξω από τη Λιβύη για μετανάστες, δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές
Επιστολή Χαμενεΐ σε Πούτιν για περισσότερη υποστήριξη-Στη Μόσχα για διαβουλέυσεις ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Πρώτη επίσκεψη Γιοχάνες Χαν στην Κύπρο-Σκοπός να αφουγκραστεί τους συνομιλητές του
Αυξάνονται οι ανησυχίες των αεροπορικών εταιρειών για τις πτήσεις στη Μ. Ανατολή λόγω παρεμβολών στα GPS
Αναλυτικά οι ψήφοι που έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ
Πώς θα επηρεαστεί το εμπόριο από πιθανό κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Πολύ κατώτερο των προσδοκιών το e-kalathi για τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών
ΒΙΝΤΕΟ: H στιγμή που ιρανικός πύραυλος χτυπά σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Ισραήλ