Μεταμεσονύχτιος πόλεμος για τον «ιό» του ΓεΣΥ-Οδυσσέας, Πετρίδης Vs Αντωνίου

Τα είπαν στη Βουλή, τα είπαν αργότερα με ανακοινώσεις, το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο, επέλεξαν να τα πουν δημόσια και μέσω του twitter οι πρωταγωνιστές της συζήτησης που ξέσπασε σχετικά με τα προβλήματα στο ΓεΣΥ και τις κατηγορίες που η Ελεγκτική Υπηρεσία και το Υπουργείο Οικονομικών εξαπολύουν κατά της ηγεσίας του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.   

Επίκεντρο της κόντρας ήταν η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να αποκόψει από τη χρηματοδότηση του ΟΑΥ 150 εκ. ευρώ για τις υπηρεσίες που κατηγορείται ότι ο ΟΑΥ παρανόμως μετέφερε στο Υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα οι πολίτες, σύμφωνα πάντα με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και τον Κωνσταντίνο Πετρίδη, να διπλοπληρώσουν, αφού αφενός αυτές πληρώθηκαν και στον ΟΑΥ, αλλά το κράτος κλήθηκε να τις πληρώσει και μέσω του Υπουργείου Υγείας. 

Αφορμή για τη νέα κόντρα ήταν μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όπου σημειώνεται πως, «η παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών ώστε ο προϋπολογισμός του ΟΑΥ να είναι ισοσκελισμένος (σε αντίθεση με το αρχικό έλλειμμα των €110εκ.) και ο συμψηφισμός των οφειλών του κράτους προς τον ΟΑΥ με τις δαπάνες υγείας που ο ΟΑΥ παράνομα αρνείται να καλύψει, αποτελούν υλοποίηση συστάσεων μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δυναμική παρέμβαση Παμπορίδη για ΓεΣΥ-«Θα μας βρουν απέναντι τους»

Παραθέτοντας την σχετική ανάρτηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ, απάντησε: «Όχι αγαπητέ Οδυσσέα Μιχαηλίδη, δεν θα υποκύψουμε στις υποδείξεις σου να συμπράξουμε σε μια παράνομη πράξη. Δεν θα ανεχθούμε παρανόμως να αποκοπούν από το ταμείο του ΓεΣΥ κ των ασθενών €150,000,000 χωρίς κανένα παραστατικό, σύμβαση, κανονισμό κτλ συμβάλλοντας στην αποσταθεροποίηση του».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος υπέδειξε στον Θωμά Αντωνίου πως, «στη Βουλή δηλώσατε έτοιμοι να υλοποιήσετε τις συστάσεις του Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Κάντε το. Χαμηλώστε τους τόνους και τα πράγματα θα διορθωθούν. Προς όφελος των ασθενών και όχι των συμφερόντων που ευνοούνται από την μη εφαρμογή του νόμου και των καταχρήσεων»

Ως απάντηση στην ανάρτηση του Θωμά Αντωνίου, από την πλευρά του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έγραψε: «Πρώτη η Ελεγκτική Υπηρεσία είπε ότι θα πρέπει ο ΟΑΥ να ελέγχει τις δαπάνες (καί του Υπουργείου Υγείας) που καλύπτει. Προκαλεί όμως απορία: Πληρώνετε με παράνομες συμβάσεις €1,4δις σε ιδιώτες με υποτυπώδη έλεγχο, αλλά ανησυχείτε ότι θα σας εξαπατήσει ο Κωνσταντίνος Πετρίδης; Ένας ΟΑΥ ανέλεγκτος και υπεράνω του νόμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαλλιά κουβάρια στη Βουλή για το ΓεΣΥ-Στην Αστυνομία η έκθεση Ελεγκτή για ΟΑΥ

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης επανήλθε και έγραψε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΟΑΥ: «Αγαπητέ Θωμά. Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Εφαρμόστε τη νομοθεσία, θεσπίστε κανονισμούς και σταματήστε τις παρανομίες και το «πάρτυ» που ευνοεί συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Προσφέρετε τις υπηρεσίες τις οποίες από το νόμο υποχρεούστε να προσφέρετε. Τα βασικά. Και όλα θα παν οκ».

«Υπουργέ, σας διαβεβαιώνω ότι όχι μόνο σεβόμαστε τον νόμο μας αλλά είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στις τις αρχές, τους σκοπούς και τα ιδανικά του. Κ για αυτό δεν μπορούμε να αποδεχτούμε νομοθεσίες από την ΕΥ που μας ωθούν να αποκλείνουμε από το χρέος μας προς τον νόμο που υπηρετούμε», απάντησε ο Θωμάς Αντωνίου, ο οποίος την ίδια ώρα απαντώντας στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, έγραψε: «Μετατοπίζεις το θέμα για να παραπλανήσεις. Το θέμα δεν είναι προσωπικό σου, προσωπικό μου η του Υπουργού. Επαναλαμβάνω ότι μας ζητάς να κλείσουμε τα μάτια κ παράτυπα να αποδεχτούμε αποκοπές της τάξης των €150,000,000 χωρίς κανένα παραστατικό, κάτι που είναι παράνομο.

Η απάντηση από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, δεν άργησε να έρθει: «Πρωτοφανές: Ο ΟΑΥ θεωρεί ότι κινδυνεύει το δημόσιο χρήμα όταν παραμείνει στο Πάγιο Ταμείο της Δημοκρατίας στη βάση νομοθεσίας που ρητά προβλέπει για συμψηφισμό (Ν.38(Ι)/2014), αλλά χωρίς πρόβλημα τα δίνει ανεξέλεγκτα σε ιδιώτες μέσω παράνομων συμβάσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Για ψεύδη κατηγορεί το ΑΚΕΛ ο ΥΠΟΙΚ-«Είναι και ο Ελεγκτής πολέμιος του ΓεΣΥ;»

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Πετρίδης έγραψε: «Ο ΟΑΥ υποστηρίζει ότι πρέπει να έχει έσοδα για υπηρεσίες που υποχρεούται να προσφέρει αλλά δεν δεν προσφέρει. Λυπηρό. Δοερωτούμαι αν θα δεχόταν ο κ. Θωμά να πληρώνει προσωπικά για κάτι, να μην το λαμβάνει και να το διπλόπληρώνει. Αλλά το δημόσιο χρήμα είναι αλλιώς»

Ο Θωμάς Αντωνίου, απάντησε στον Γενικό Ελεγκτή πως, «όσο και αν προσπαθείς να μετατοπίζεις θα επαναλαμβάνω: Δεν είναι θέμα δικό σου, δικό μου η του ΟΑΥ. Ο νόμος του ΓεΣΥ προβλέπει για συγκεκριμένες αποκοπές εργαζομένων, εργοδοτών κ κράτους, κ κανένα ευφυολόγημα η νομικισμός δεν θα μας παραπλανήσει κ δεν θα ανεχθούμε την παρανομία».

Ο Γενικός Ελεγκτής επανήλθε πρωί πρωί για να απαντήσει στον Θωμά Αντωνίου: Έγραψε λοιπόν στο twitter: «Προσέξτε το "Ανεξάρτητα από τις διατάξεις οποιουδήποτε άλλου νόμου" και το "κατά την κρίση του" στο άρθρο 13. Είναι ο ίδιος νόμος που στο 7 και 8 σας επιβάλλει να ελέγχετε πριν πληρώσετε και μόνο στη βάση νόμιμων συμβάσεων. Αλλά είπαμε: Ένας ΟΑΥ ανέλεγκτος και υπεράνω του νόμου», ενώ επισύναψε και σχετικά έγγραφα.

«Προσέξτε και εσείς να διαβάζετε καλά τα άρθρα των νόμων που μας υποδεικνύειεται: "οφειλόμενα ποσά" σημαίνει συγκεκριμενα ποσά αναγνωρισμένα κ με παραστατικά, που πηγάζουν από συμβάσεις κτλ κ όχι αυθαίρετα, στη βάση πολιτικών αποφάσεων κ σίγουρα δεν αφορούν συνεισφορές βάση νόμου», απάντησε ο Θωμάς Αντωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Aντιδράσεις για το ΓεΣΥ-«Να το βοηθήσουμε να σταθεί στα πόδια του, όχι να το σκοτώσουμε»

Δειτε Επισης

Διαβουλεύσεις Τατάρ ενόψει Νέας Υόρκης-«Μια συμφωνία χωρίς στρατιώτες και εγγυήσεις θα ήταν τρέλα»
Ενισχυμένος πάει ο ΠτΔ στη ΝΥ-«Η Ε/κ πλευρά προσέρχεται στη συνάντηση με πολύ εποικοδομητική διάθεση»
Η χώρα του «ως πάρατζει», οι ενέργειες κατόπιν επικρίσεων και η ατιμωρησία
Στο τρίγωνο Λονδίνου-Νέας Υόρκης-Βρυξελλών μεταφέρεται άμεσα και έμμεσα το Κυπριακό
Αυτή είναι η ώρα διεξαγωγής του άτυπου δείπνου στη Νέα Υόρκη
Η έκπληξη Φον ντερ Λάιεν στον ΠτΔ, οι θερμοί εναγκαλισμοί και το παραστράτημα Χριστοδουλίδη
Να σταματήσουν οι εξαγωγές όπλων που χρησιμοποιούνται στον Λίβανο και τη Γάζα, ζήτησε από την Κύπρο ο Μακρόν
Αναφορά Μητσοτάκη στη στρατηγική συνεργασία ΕΕ με Ιορδανία-«Το Κυπριακό βρήκε θέση στη διακήρυξη της MED9»
Κοινή Διακήρυξη της Συνόδου των MED9-«Κρίσιμη η συνεισφορά της Τουρκίας στην επανέναρξη των συνομιλιών»
ΠτΔ σε MED9-«H ΕΕ οφείλει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη Μέση Ανατολή»