Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας-Με σπρέι πιπεριού απαντούν οι αστυνομικοί

Η καναδική αστυνομία έθεσε υπό τον έλεγχό της σήμερα έναν σημαντικό οδικό άξονα μπροστά από το Κοινοβούλιο, χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού για να απομακρύνει τους εκατοντάδες φορτηγατζήδες που παραμένουν στο κέντρο της Οτάβας και διαμαρτύρονται, εδώ και τρεις εβδομάδες, για τα υγειονομικά μέτρα.

«Οι διαδηλωτές συνεχίζουν να είναι επιθετικοί και τα βάζουν με τους αστυνομικούς. Αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές και να φύγουν» ανέφεραν σε ανάρτησή τους στο Twitter οι αρχές της πρωτεύουσας, όπου το κλίμα είναι τεταμένο, μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η αστυνομία ανέφερε ότι έκανε χρήση χημικών για να αντιμετωπίσει τους «ανυπάκουους» οδηγούς, ορισμένοι εκ των οποίων εκτόξευαν καπνογόνα και σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα. Γύρω στο μεσημέρι του Σαββάτου, τοπική ώρα, οι αστυνομικοί ανέκτησαν τον έλεγχο του δρόμου που περνά μπροστά από το Κοινοβούλιο και προχώρησαν σε 47 συλλήψεις.

Λίγα λεπτά πριν από τη νέα έφοδο της αστυνομίας, οι διαδηλωτές που παραμένουν στο κέντρο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας τίναζαν το χιόνι από τα πλακάτ τους, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να ζεσταθούν γύρω από μια φωτιά, υπό τον εκκωφαντικό ήχο των κλάξον.

«Δεν φεύγω», είπε ένας από αυτούς, ο Τζόνι Ρόου, στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Δεν υπάρχει γυρισμός. Όλοι εδώ, κι εγώ μαζί, είδαμε τη ζωή μας να καταστρέφεται με όσα έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια», πρόσθεσε.

Η αστυνομία προειδοποίησε ότι όσοι παραμείνουν εκεί θα συλληφθούν, κατηγορώντας τους οδηγούς ότι θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά τους, καθώς πολλοί διαδηλώνουν μαζί με τις οικογένειές τους. Κάποιοι επέλεξαν να φύγουν, απομακρύνοντας τις νταλίκες τους από τους δρόμους. «Φεύγω σήμερα», είπε ένας από αυτούς, ο Βινς Γκριν, εξηγώντας ότι πρέπει να επιστρέψει στο Κάλγκαρι για να φροντίσει τα παιδιά του. Η σύζυγός του ήταν νοσηλεύτρια αλλά έχασε τη δουλειά της επειδή αρνήθηκε να εμβολιαστεί για την Covid-19, υποστήριξε.

Το «Κομβόι της Ελευθερίας» ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου από οδηγούς φορτηγών που διαμαρτύρονταν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων κάνουν διεθνείς μεταφορές μεταξύ του Καναδά και των ΗΠΑ.

Δειτε Επισης

Ανακοίνωση της Hermes Airport για όσους θα ταξιδέψουν-«Το κοινό να προσέρχεται τουλάχιστον τρεις ώρες πριν την πτήση»
Δίωρη απροειδοποίητη απεργία πραγματοποίησαν οι οδηγοί λεωφορείων στη Λάρνακα
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χίος–Αλλεπάλληλα 112, σχεδόν 200 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες
Σεισμική δόνηση στην Κύπρο-Έγινε αισθητή στη Λάρνακα
Ώρες αγωνίας για 16χρονη που απουσιάζει από την οικία της στην Πάφο
Η απόφαση των ΗΠΑ να συμμετέχουν στις επιθέσεις ανέβασαν τις τιμές του πετρελαίου
Μονή Σινά και επίθεση σε εκκλησία στη Δαμασκό στο επίκεντρο της Συνόδου-Τρεις ανακοινώσεις, ούτε λέξη για Τυχικό
Τροχαίο ατύχημα στον περιμετρικό δρόμο Τσερίου-Όχημα αναποδογυρίστηκε
Προωθεί ποινικές διώξεις για τα €25 εκατομμύρια εταιρείας Αμπράμοβιτς ο Έφορος Φορολογίας
Μειωμένες ποσότητες νερού στη Λευκωσία λόγω εργασιών-«Αποφύγετε τη σπατάλη για να διατηρηθεί η επάρκεια»