Πάστα Φλώρα (Νηστίσιμη)

Η νηστίσιμη εκδοχή! Συνταγή από: Χριστίνα Πρωτοπαπά

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. βούτυρο φυτικό
  • 185 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 200 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 2 κ.γλ. baking powder
  • 450 γρ. μαρμελάδα, της αρεσκείας σας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • στρογγυλή ταρτιέρα 28 εκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. φυτικό βούτυρο, 185 γρ. ζάχαρη και ρυθμίστε 3 λεπτά/ταχύτητα 4.5.

Βήμα 2

Προσθέστε 1 κουταλιά κονιάκ, 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι, 200 γρ. χυμό πορτοκάλι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Προσθέστε 500 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια baking powder και αναμείξτε 2 λεπτά 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 4

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 5

Μεταφέρετε 1 /3 της ζύμης σε μια φόρμα τάρτας. Πιέστε με τα χέρια τη ζύμη να καλύψει τη βάση και τα τοιχώματα της τάρτας. Απλώστε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια της βάσης. Πλάστε την υπόλοιπη ζύμη σε κουλούρια. Τοποθετήστε τα κουλούρια ζύμης σταυρωτά, πάνω από τη γέμιση, αφήνοντας κενό 3-4 εκ. μεταξύ τους. Ψήστε για 40-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι