Το έργο «Μουσική Ενός Φλεγόμενου Αστέρα» που πραγματεύεται την φωτοβόλο ύπαρξη του ανθρώπου

«Μουσική Ενός Φλεγόμενου Αστέρα», 2021|μαύρο βελούδο, ανακλαστικές ταινίες, σίδερο| 4.50 μ. Χ 2 μ. Χ 0.5 εκ.

Χορηγός υλικών: The Fabulous Group, Αθήνα, Χρίστος Σταματόπουλος |Βοηθοί Παραγωγής: Βάσω Βισσαρίου, Ιωάννα Καφούρου

Το έργο ΜUSIC OF A BURNING STAR| ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΟΣ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΑΣΤΕΡΑ πρόκειται για ένα μεγάλων διαστάσεων υφαντό από ανακλαστικές ταινίες και μαύρο ύφασμα, το οποίο φιλοδοξεί να δημιουργήσει σκέψεις επάνω στις έννοιες του φωτός, της αέναης κίνησης και ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την ανάγκη αρμονικής συνύπαρξης μεταξύ ανθρώπων, φυσικού και τεχνητού περιβάλλοντος. Το έργο προτείνεται στον διαγωνισμό της ΔΕΗ για τον τρόπο που αναδεικνύει τις φιλοσοφικές πτυχές της ενέργειας και του φωτός καθώς και του περάσματος από το ένα στο άλλο.

Η ΙΔΕΑ

Το έργο ΜUSIC OF A BURNING STAR| ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΟΣ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΑΣΤΕΡΑ πραγματεύεται την φωτοβόλο ύπαρξη του ανθρώπου και την εν κινήσει δύναμη του να προσφέρει στον εαυτό του και στον κόσμο διατηρώντας την επαγρύπνηση του να αντιστέκεται στις μαύρες τρύπες των καιρών (της αυξημένης άσκησης εξουσίας και της τυποποιημένης α-σώματης επικοινωνίας). Εμπνευσμένο από την ‘Metamorphosis II του M.C. Escher (Νοέμβριος 1939 – Μάρτιος 1940) το υφαντό μεταφέρει την ενέργεια ενός σώματος που γεννιέται και αναγεννιέται μέσα από το σκοτάδι παραμένοντας πάντα ενεργό και σε εγρήγορση για την διατήρηση της ζωής.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Κατασκευασμένο από ανακλαστικές ταινίες (τοποθετημένες συνήθως σε κινούμενα οχήματα καθώς η αντανάκλαση του φωτός κάνει το αντικείμενα ορατά στο σκοτάδι–) και απορροφητικό μαύρο βελούδο, το έργο προσκαλεί τον θεατή να ενεργοποιήσει με φως (χρησιμοποιώντας φωτογραφικό φλάς ή προβολέα σε κίνηση) την επιφάνεια του. Έτσι το σώμα-έργο ενεργοποιείται, γίνεται φωτεινότερο, συνδιαλέγεται και συνυπάρχει με το ανθρώπινο σώμα-του θεατή και vice versa. ‘Ένα βιωματικό έργο το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ατομική εμπειρία ανακάλυψης κάθε θεατή.

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα
Αμειβόμενη πρακτική σε ένα ελκυστικό περιβάλλον με ανταγωνιστικές παροχές;
Συνεργασία του ACCA και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για το Πρόγραμμα “Integrated XPerience or Audit Service Delivery Scheme”
Συνάντηση ΙδΕΚ με FFG στη Βιέννη για ενδυνάμωση συνεργασιών στην Έρευνα και Καινοτομία