Δίνουν ψεύτικους ακαδημαϊκούς τίτλους έναντι χρημάτων στα κατεχόμενα

Σε ένα μέρος που διανέμει ψεύτικους ακαδημαϊκούς τίτλους έναντι χρημάτων μετατράπηκε το ψευδοκράτος, υποστήριξε η συντεχνία των Τουρκοκυπρίων δασκάλων (KTÖS) και κάλεσε το «υπουργείο παιδείας» και το «συμβούλιο προγραμματισμού, ελέγχου και πιστοποίησης ανώτατης εκπαίδευσης» («YÖDAK») να κάνουν το καθήκον τους.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο γγ της συντεχνίας, Σενέρ Ελτσίλ δήλωσε ότι θα αποκαλύψουν τα ονόματα των οργανισμών που δίνουν πιστοποιητικά έναντι χρημάτων και εμφανίζονται ωσάν να έχουν προβεί σε δημοσιεύσεις σε ψεύτικα επιστημονικά περιοδικά με χρήση του ονόματος του «εφόρου εταιρειών της ΤΔΒΚ» με σκοπό την έκδοση επιστημονικών περιοδικών και διενέργεια επιστημονικών δραστηριοτήτων.

«Η βόρεια Κύπρος, στην οποία δραστηριοποιούνται 23 πανεπιστήμια και τα 13 από αυτά περιμένουν να πάρουν άδεια για να δραστηριοποιηθούν, είναι ένα μέρος που διανέμει ψεύτικους ακαδημαϊκούς τίτλους έναντι χρημάτων. Η διανομή επιστημονικών δημοσιευμάτων και ακαδημαϊκών τίτλων έναντι χρημάτων καταδεικνύει ποια είναι η ποιότητα της εκπαίδευσης αυτού του οικοδομήματος που ονομάζεται 'νησί πανεπιστημίων'. Αυτό ακριβώς σημαίνει η εκμετάλλευση του πλεονεκτήματος της μη αναγνώρισης», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, η συντεχνία των Τουρκοκύπριων εκπαιδευτικών (KIBTES), η οποία βρίσκεται στην Τουρκία για επαφές, συμμετείχε χθες σε εργαστήρι που διοργάνωσε η Συντεχνία της Ένωσης Εκπαιδευτικών Τουρκίας (Eğıtım-Bir-Sen).

Στο εργαστήρι, η αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της KIBTES αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης, Οζλέμ Υασεμίν Καρακουζού παρουσίασε τις απόψεις των εκπαιδευτικών της συντεχνίας όσον αφορά στα προβλήματα της εκπαίδευσης στα κατεχόμενα.

Μετά το τέλος του εργαστηρίου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της KIBTES συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας της Τουρκίας, Σαντρί Σενσόϊ και με άλλους αξιωματούχου του Υπουργείου.

 

 

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»
«Έλεγα στην καρδιά μου ‘μην με προδώσεις’… Ζούσαμε πράγματα απίστευτα, δεν τα χωρούσε ο νους»
ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει τις ορεινές περιοχές
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων κατά Ν. Λοϊζίδη ζητούν εκπαιδευτικοί της Ισότητας
Ψάχνουν λύσεις μέσω δυο νομοσχεδίων για την αδήλωτη εργασία-Ψηλά τα ποσοστά στην οικοδομική βιομηχανία
Στο Υπουργικό τις επόμενες ημέρες πρόγραμμα για λειψυδρία-Συζητείται η αγορά τεχνολογίας για τεχνητή βροχή
Δωρεάν φυτά στο αεροδρόμιο Λάρνακας στο πλαίσιο δράσης «Πράσινη λεμονάδα»
Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»