Γεμιστός σολομός με σπανάκι και τυριά

Διπλά γευστικός! Συνταγή από: Σταυρούλλα Σταύρου.  

ΥΛΙΚΑ

Mαρινάδα

  • 8 φιλέτα σολομού
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Γέμιση

  • 70 γρ. μοτσαρέλα
  • 100 γρ. φέτα
  • 70 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 γρ. σπανάκι, μόνο τα
  • φύλλα

Ρύζι

  • 1500 γρ. νερό
  • 300 γρ. καστανό ρύζι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Μαρινάδα

Βήμα 1

Μεταφέρετε τα 8 φιλέτα σολομού στους δυο δίσκους του Varoma και χαράξτε το κάθε φιλέτο κατά μήκος. Αλατοπιπερώστε και ραντίστε με δυο κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε στην άκρη.

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 70 γρ. μοτσαρέλα και αλέστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 2

Προσθέστε 100 γρ. φέτα, 70 γρ. τυρί κρέμα, 120 γρ. σπανάκι και αναμείξτε με τη βοήθεια της σπάτουλας, από το άνοιγμα της μεζούρας, 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Ρύζι

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 1500 γρ. νερό, τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίστε μέσα 300 γρ. καστανό ρύζι. Καλύψτε κάθε φιλέτο με δυο κουταλιές γέμιση. Τοποθετήστε τους δυο δίσκους του Varoma με τα φιλέτα σολομού στη θέση τους. Μαγειρέψτε στον ατμό 30 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Σερβίρετε αμέσως.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι