Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στη Γουατεμάλα-Τρεις νεκροί από καρδιακή ανακοπή

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ έπληξε τη δυτική Γουατεμάλα, σύμφωνα με το  Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ (USGS). Ο σεισμός είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι από καρδιακή ανακοπή και να προκληθούν υλικές ζημιές που πλήττουν πάνω από 31.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τον νεότερο, προσωρινό ωστόσο, απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Το επίκεντρο του σεισμού, που είχε εστιακό βάθος 84 χιλιομέτρων, εντοπίστηκε στην παραθαλάσσια περιοχή Εσκουίντλα, κάπου εκατό χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Γουατεμάλας.

Οι τοπικές αρχές από την πλευρά τους υπολόγισαν ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 6,8 βαθμοί κι έκαναν λόγο για αρκετούς μετασεισμούς, ο ισχυρότερος εκ των οποίων ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών.

Η υπηρεσία Συντονισμού για τη Μείωση των Καταστροφών (CONRED, η Πολιτική Προστασία) ανακοίνωσε πως τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας καρδιακών ανακοπών που «οφείλονταν στον σεισμό».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της CONRED, τον Ροδόλφο Φλόρες, η κύρια σεισμική δόνηση προκάλεσε κατολισθήσεις που έκοψαν στη μέση δεκαέξι δρόμους, διακοπές της ηλεκτροδότησης και ζημιές σε τουλάχιστον δέκα σπίτια. Οι πληγέντες είναι συνολικά 31.297, διευκρίνισε.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ελ Σαλβαδόρ και στην πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού, που γειτονεύουν με τη Γουατεμάλα.

Μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δομικές ζημιές σε κτίρια και διακοπές της ηλεκτροδότησης σε πόλεις κοντά στην πρωτεύουσα.

Το πυροσβεστικό σώμα ανακοίνωσε πως κατολίσθηση διέκοψε την κυκλοφορία σε δρόμο που οδηγεί από την πρωτεύουσα στην Αντίγουα, τον κυριότερο τουριστικό προορισμό στη Γουατεμάλα.

Το κράτος της κεντρικής Αμερικής βρίσκεται σε περιοχή υψηλού σεισμικού κινδύνου, καθώς στο υπέδαφος τέμνονται τρεις τεκτονικές πλάκες. Την περασμένη χρονιά, καταγράφηκαν περίπου 125 σεισμοί, χωρίς πάντως να προκληθούν θάνατοι ή σοβαρές υλικές ζημιές.

Δειτε Επισης

Επιδοκιμασίες με το… σταγονόμετρο από τα κόμματα για την προσωρινή λύση στο υδατικό
Πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου-Σε κινητοποίηση οι Αρχές
Άκαρπες οι προσπάθειες της επιχείρησης για εντοπισμό του Πολωνού τουρίστα
Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρεται ξανά κατά του Χάρβαρντ με κατηγορίες ότι απειλεί τη Δημοκρατία
Στους 44 οι νεκροί στη Γάζα από τους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς
ΒΙΝΤΕΟ: Από θαύμα γλύτωσε περαστική οδηγός από το γκανγκστερικό χτύπημα-Σφαίρα χτύπησε το αυτοκίνητό της
Προσπαθεί να υποβαθμίσει την στάση των τουρκογενών κρατών ο Φιντάν-«Οικογενειακή υπόθεση»
Ο Γιώργος Μοσχούρης, που είχε εμπλακεί στη Greek Mafia, το θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Χαλάνδρι
Δολοφονικό χτύπημα με ριπή από καλάσνικοφ στην Αθήνα-Ένας νεκρός, διέφυγαν οι δράστες
Ζητά εξηγήσεις από Υπουργό και Αρχηγό ο Στεφάνου για την ανομία και την ατιμωρησία στις λαμπρατζιές