Σπιτική και νηστίσιμη! Συνταγή από: Πόλυ Αναστασίου
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
- 100 γρ, σιμιγδάλι λεπτό
 - 200 γρ. φαρίνα
 - 550 γρ. αλεύρι χωριάτικο
 - 230 γρ. νερό
 - 180 γρ. λάδι
 - 180 γρ. χυμό πορτοκάλι
 - 1 ½ κ.γλ. μαγιά
 - 2 κ.σ. ζάχαρη
 - λίγο αλάτι
 
Γέμιση
- 1300 γρ. κολοκύθα κόκκινη, κομμένη σε
 - μικρά κομμάτια
 - 150 γρ. ξανθή σταφίδα
 - λίγο αλάτι
 - λίγο πιπέρι
 - 1 κ.γλ. κανέλα
 - 3 κ.γλ. ζάχαρη
 - 150 γρ. πλιγούρι
 - 100 - 150 γρ. μάραθο (ανάλογα με τις
 - προτιμήσεις σας)
 - 200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
 - 100 γρ. ελαιόλαδο
 
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
 - ταψί
 - αντικολλητικό χαρτί
 
EKTΕΛΕΣΗ
Ζύμη
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. σιμιγδάλι, 200 γρ. φαρίνα, 550 γρ. αλεύρι χωριάτικο, 230 γρ. νερό, 180 γρ. λάδι, 180 γρ. χυμό πορτοκάλι, 1.5 κουταλάκια μαγιά, 2 κουταλιές ζάχαρη και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 2
Προσθέστε λίγο αλάτι και ζυμώστε 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Γέμιση
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 1300 γρ. κολοκύθα και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Προσθέστε 150 γρ. σταφίδα, λίγο αλάτι και πιπέρι, 1 κουταλάκι κανέλα, 3 κουταλάκια ζάχαρη, 150 γρ. πλιγούρι και αναμείξτε ελαφρά με την σπάτουλα.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. μάραθο, 200 γρ. κρεμμύδι, 100 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 3
Σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 5
Μοιράστε τη ζύμη σε δυο μικρές μπάλες 60 γρ. η κάθε μια. Ανοίξτε σε στρογγυλό φύλλο και προσθέστε 2-3 κουταλιές γέμιση. Κλείστε το φύλλο σε ημικύκλιο και κουμπώστε τις άκριες. Μεταφέρετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 6
Ψήστε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (180°C).
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές
 











