Κολοκοτές – Κυπριακές κολοκυθόπιτες
06:09 - 16 Φεβρουαρίου 2022
Σπιτική και νηστίσιμη! Συνταγή από: Πόλυ Αναστασίου
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
- 100 γρ, σιμιγδάλι λεπτό
- 200 γρ. φαρίνα
- 550 γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 230 γρ. νερό
- 180 γρ. λάδι
- 180 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 1 ½ κ.γλ. μαγιά
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- λίγο αλάτι
Γέμιση
- 1300 γρ. κολοκύθα κόκκινη, κομμένη σε
- μικρά κομμάτια
- 150 γρ. ξανθή σταφίδα
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 3 κ.γλ. ζάχαρη
- 150 γρ. πλιγούρι
- 100 - 150 γρ. μάραθο (ανάλογα με τις
- προτιμήσεις σας)
- 200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
- 100 γρ. ελαιόλαδο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- ταψί
- αντικολλητικό χαρτί
EKTΕΛΕΣΗ
Ζύμη
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. σιμιγδάλι, 200 γρ. φαρίνα, 550 γρ. αλεύρι χωριάτικο, 230 γρ. νερό, 180 γρ. λάδι, 180 γρ. χυμό πορτοκάλι, 1.5 κουταλάκια μαγιά, 2 κουταλιές ζάχαρη και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 2
Προσθέστε λίγο αλάτι και ζυμώστε 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Γέμιση
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 1300 γρ. κολοκύθα και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Προσθέστε 150 γρ. σταφίδα, λίγο αλάτι και πιπέρι, 1 κουταλάκι κανέλα, 3 κουταλάκια ζάχαρη, 150 γρ. πλιγούρι και αναμείξτε ελαφρά με την σπάτουλα.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. μάραθο, 200 γρ. κρεμμύδι, 100 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 3
Σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 2. Μεταφέρετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 5
Μοιράστε τη ζύμη σε δυο μικρές μπάλες 60 γρ. η κάθε μια. Ανοίξτε σε στρογγυλό φύλλο και προσθέστε 2-3 κουταλιές γέμιση. Κλείστε το φύλλο σε ημικύκλιο και κουμπώστε τις άκριες. Μεταφέρετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Βήμα 6
Ψήστε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (180°C).
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές