Αναθεωρημένα σχέδια στήριξης εγκλωβισμένων αγροτών ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

Αναθεωρημένα σχέδια στήριξης εγκλωβισμένων αγροτών ετήσιου προϋπολογισμού 950 χιλιάδων ευρώ ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρία του την Τρίτη μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, στο πλαίσιο της συνεχούς στήριξης που παρέχει η Κυβέρνηση στον αγροτικό κόσμο και ειδικά στους εγκλωβισμένους αγρότες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, «τα σχέδια στήριξης αφορούν υφιστάμενους, νέους και επανεγκατασταθέντες εγκλωβισμένους γεωργοκτηνοτρόφους, καθώς και εγκλωβισμένους αλιείς και αγροβιοτέχνες που, λόγω ειδικών συνθηκών, αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους».

Σημειώνεται ότι «το πρώτο σχέδιο παροχής ετήσιας οικονομικής βοήθειας σε εγκλωβισμένους αγρότες εφαρμόστηκε το 1996, ενώ το 2017 προστέθηκαν, με δεύτερο σχέδιο, νέες κατηγορίες εγκλωβισμένων αγροτών, ανεβάζοντας τον συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό στις 950 χιλιάδες ευρώ».

Επίσης, «διαβλέποντας την ανάγκη περαιτέρω αναθεώρησης των σχεδίων, το Τμήμα Γεωργίας προέβη, σε συνεργασία με το Γραφείο του αρμόδιου Επίτροπου Προεδρίας, σε εκτεταμένη διαβούλευση με τους κοινοτάρχες των κατεχόμενων χωριών μας στα οποία διαβιούν εγκλωβισμένοι, καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών ήταν η υιοθέτηση και η περίληψη συγκεκριμένων διαφοροποιήσεων στα νέα σχέδια που εγκρίθηκαν σήμερα Τρίτη από το Υπουργικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να καταστούν ακόμα πιο χρήσιμα και αποτελεσματικά, σε σχέση με τον σκοπό που εξυπηρετούν.

Οι συμφωνημένες διαφοροποιήσεις αφορούν κυρίως αναθεώρηση των ορίων ηλικίας και των ποσών που μπορούν να λαμβάνουν οι ανά κατηγορία δικαιούχοι, καθώς και αλλαγές στη διαδικασία των αιτήσεων και στο καθεστώς της καλλιεργούμενης γης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιστολή Δημάρχου ανατολικής Πάφου σε υπουργό Μεταφορών για έργο κυματοθραυστών
Έχουν δικαίωμα στην εργασία άτομα με ψυχικές διαταραχές-Στιγματισμένα και στην Κύπρο
Παραμένει ταμπού η κατάθλιψη στην Κύπρο-Οι τρόποι αντιμετώπισης και η αύξηση των περιστατικών
Ζητά από ΥΠΑΝ να μετακινήσει το κέντρο για παραβατικούς μαθητές εκτός Παγκύπριου η ΟΕΛΜΕΚ
Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι Άλασσας-Διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση εκλογής Σάββα (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»
«Έλεγα στην καρδιά μου ‘μην με προδώσεις’… Ζούσαμε πράγματα απίστευτα, δεν τα χωρούσε ο νους»
«Ψηφιακός Πολίτης» και «Ψηφιακός Βοηθός» μέχρι το τέλος του χρόνου-Η λειτουργία τους και πώς θα εφαρμοστεί το AI