Η πρώτη αντίδραση του πατέρα των τριών παιδιών που πέθαναν στην Πάτρα

Οι γονείς της μικρής Τζωρτζίνας και ο δικηγόρος της οικογένειας τοποθετήθηκαν σχετικά με τον απινιδωτή που είχε τοποθετηθεί στο παιδί.

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι για τον απινιδωτή και τον βηματοδότη. Να ακούσετε αυτά που είπε ο κύριος Παπαγιάννης. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους… να το ξέρετε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας των τριών παιδιών που σε διάστημα τριών ετών έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα στο MEGA.

Αναφορικά με το εάν πιστεύει πως υπήρξε κάποια ιατρική αμέλεια και εάν υποψιάζονται κάτι, απάντησε πως σύντομα θα φανεί η αλήθεια.

Νωρίτερα δήλωση για τις τελευταίες εξελίξεις είχε κάνει και ο δικηγόρος της οικογένειας:

«Όσον αφορά στο θέμα που έχει προκύψει στα ΜΜΕ για τον απινιδωτή, ένα έχω να σας πω: Δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων. Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια παρέμβαση- επειδή μιλήσαμε και χθες το βράδυ με εξειδικευμένο γιατρό πάνω σε αυτά τα θέματα- ήταν απόλυτος ότι δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση από εξωγενή παράγοντα στο συγκεκριμένο μηχάνημα».

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν μπορεί να γίνει παρέμβαση από κάποιον που γνωρίζει το μηχάνημα, η απάντηση του δικηγόρου των γονιών, είναι ότι δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση από κανέναν. «Από την στιγμή που μπαίνει το μηχάνημα στο ανθρώπινο σώμα, δεν μπορεί να γίνει τέτοια παρέμβαση. Έχουμε σήμερα ραντεβού με έναν άλλον γιατρό για να μας διαφωτίσει σε κάποια ιατρικά θέματα και μέσα στην ημέρα θα εκδοθεί αναλυτικά νέα ανακοίνωση της οικογένειας. Αναμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις που εκτιμώ ότι μέχρι τέλος Φλεβάρη θα τις έχουμε. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα για εμάς για να τελειώσει αυτή ιστορία».

Ο ίδιος αναφέρει ότι είναι λογικό για κάποιον που ακούει την ιστορία των τριών θανάτων μέσα σε μία τριετία, να του μπαίνουν πολλά στο νου αλλά συστήνει υπομονή. «Και εμένα μου είχε προκαλέσει αρχικά εντύπωση – γιατί στην οικογένεια χειριζόμουν κάποιες μικρόυποθέσεις που είχαν πολλά χρόνια τώρα – πως γίνεται τόση γκαντεμιά -με συγχωρείτε για την έκφραση- πάνω τους.

«Είναι λογικό για όποιον ακούει για 3 θανάτους τριών παιδιών πολλά να πάνε στο μυαλό του. Είναι ψυχολογικά ράκη και οι δύο τους. Είναι νέοι, είναι 30 χρονών. Στην παρούσα φάση δεν έχουν ψυχολογική υποστήριξη αλλά η δική μου προτροπή είναι να απευθυνθούν σε ψυχολόγο. Εν συνεχεία ενδεχομένως να απευθυνθούν. Υπομονή και αυτοσυγκράτηση από όλους μας. Να δούμε τα επίσημα πορίσματα και του τελευταίου παιδιού και τις ιατρικές αναλύσεις, παράλληλα με την έρευνα που διεξάγεται από το Ανθρωποκτονιών ώστε να μην εξάγουμε ανακριβή, πρόωρα και αυθαίρετα συμπεράσματα. Αυτό θα ήταν το πιο σώφρον στην μνήμη τριών μικρών παιδιών. Φανταστείτε να είχε συμβεί σε εμάς κάτι τέτοιο; Πως θα θέλαμε να μας αντιμετωπίσει η κοινή γνώμη; Είναι ανθρώπινο. Μην βλέπουμε παντού υποθέσεις Μπάμπη Αναγνωστόπουλου» ανέφερε ο δικηγόρος.

Τι λέει ο παιδοκαρδιολόγος που είχε αναλάβει την Τζωρτζίνα για τον απινιδωτή

Διευκρινίσεις αναφορικά με την τοποθέτηση του απινιδωτή στην Τζωρτζίνα, έδωσε σήμερα ο παιδοκαρδιολόγος που είχε αναλάβει την 9χρονη, σχολιάζοντας και τις τελευταίες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της οικογένειας της Πάτρας, που μέσα σε τρία χρόνια έχασε τρία παιδιά.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης μίλησε στην ΕΡΤ για τις εκτιμήσεις, παρεξηγήσεις και εσφαλμένες γνώμες, όπως τις χαρακτήρισε, που διατυπώνονται δημοσίως για την αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Αρχικά, ο παιδοκαρδιολόγος σημείωσε ότι “η τοποθέτηση του απινιδωτή στο παιδί έγινε με γνώμονα ότι υπήρχε ένα ανεξήγητο συμβάν, της απώλειας συνείδησης που συνδεόταν με σπασμούς που δεν ξέραμε ακριβώς σε τι οφείλονταν. Επιπλέον, υπήρχαν δύο αιφνίδιοι θάνατοι στην οικογένεια”.

Ο ίδιος εξήγησε ότι “εμείς αναλάβαμε το παιδί από το νοσοκομείο του Ρίο, στην Πάτρα, όπου το παιδί είχε εξετασθεί και δεν βρέθηκαν σαφή αίτια για τα επεισόδια. Μας ζητήθηκε και από τους γιατρούς και από την οικογένεια να τοποθετήσουμε τον απινιδωτή για να το διασφαλίσουμε από τυχόν αρρυθμιολογικά συμβάντα”. Σύμφωνα με τον ίδιο η εξέταση στο παιδί δεν είχε δείξει κάποιο πρόβλημα αρρυθμιών, ούτε κάποια σχετικά σύνδρομα, αλλά όπως “υπάρχουν καταστάσεις οι οποίες διαφεύγουν ενός βασικού ελέγχου και μπορούν να συμβούν μόνο υπό ορισμένες συνθήκες. Γι’ αυτές τις σπάνιες καταστάσεις τοποθετήσαμε τον απινιδωτή”.

“Αναληθές ότι αποδεικνύεται από τα στοιχεία του απινιδωτή ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση”

Αναφερόμενος στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση στον απινιδωτή, ο Γιάννης Παπαγιάννης ξεκαθάρισε ότι η συσκευή που είχε τοποθετηθεί στην 9χρονη “δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της, ούτε κατέγραψε κάποια αρρυθμία που να εξηγεί τα επεισόδια του παιδιού”. Διευκρίνισε, ακόμη, ότι ο βηματοδότης περιλαμβάνεται μέσα στον απινιδωτή. “Επειδή γράφτηκαν στον Τύπο πράγματα που δεν είναι ακριβή, ότι αποδεικνύεται από τα στοιχεία του απινιδωτή ότι υπήρξε εξωτερική παρέμβαση, αυτό είναι απολύτως αναληθές. Δεν υπάρχει δυνατότητα ο απινιδωτής να μας πει αν κάποιος επέδρασε στην καρδιά και πώς. Εκείνο που μπορεί να δείξει είναι αν υπήρχε καλή λειτουργία του μηχανήματος, αν υπήρχαν αυξημένες αντιστάσεις, αν υπήρχε ηλεκτρονική παρεμβολή -που δεν υπήρχε- και αν υπήρχαν αρρυθμίες, τις οποίες δεν ανιχνεύσαμε”.

Σύμφωνα με τον παιδοκαρδιολόγο, “η καρδιά μπορεί να σταματήσει γι’ άλλους λόγους, όπως ένα μακρύ επεισόδιο επιληψίας, σπασμών, διακοπής της αναπνοής για κάποιο λόγο, μεταβολικές διαταραχές που να μην επιτρέπουν την καλή λειτουργία της καρδιάς. Ο απινιδωτής και ο βηματοδότης δεν μπορούν να δουλέψουν, αν η καρδιά η ίδια δεν έχει επαρκή, καλή λειτουργία”. “Εμείς δεν βρήκαμε στην καρδιά κάποιο σαφές πρόβλημα πρωτοπαθές. Δευτεροπαθή που να προέρχονται από άλλες αιτίες, είναι πολύ πιθανόν να υπήρχαν”, συμπλήρωσε.

Θέλησε, επίσης, να ξεκαθαρίσει ότι οι γιατροί δεν βρήκαν κάποιο καρδιολογικό αίτιο προγενέστερο. “Εκείνο που ξέρουμε από ένα καρδιογράφημα που έγινε στο παιδί την ώρα της ανάνηψης είναι ότι ο βηματοδότης λειτουργούσε κανονικά, αλλά μετά από μισή ώρα που γινόταν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στο παιδί, έπαψε πλέον να μπορεί να διεγείρει την καρδιά. Συνέχιζε να λειτουργεί, αλλά η καρδιά δεν ανταποκρινόταν”, τόνισε. Ερωτηθείς τι έδειχνε ο απινιδωτής την ώρα που η μητέρα καλούσε σε βοήθεια, ο γιατρός διευκρίνισε ότι λειτουργούσε κανονικά ως βηματοδότης, “έδινε ηλεκτρονικούς παλμούς”.

Πηγή: Eλεύθερος Τύπος 

Δειτε Επισης

«Άνθρωποι χάνονταν γύρω μας»-Οι πρώτες δηλώσεις Ελλήνων που ταξίδεψαν από τον Λίβανο με το C-130
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης
Συγκλονισμένη η κοπέλα του Ίωνα Καρούση που σκοτώθηκε στο Ισραήλ-«Είδα την είδηση του έστειλα SMS, δεν απάντησε ποτέ...»
Ανήλικοι ξυλοκόπησαν άγρια μαθητή στον Βόλο, αφού πρώτα τον κούρεψαν-Οικονομικές διαφορές πίσω από την επίθεση
Απειλές των Χούθι σε Έλληνες πλοιοκτήτες-«Ετοιμαστείτε να δεχτείτε επίθεση»
Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στη Συγγρού
Σκηνές άγριας δύσης στην Αθήνα-Τους πυροβόλησαν επειδή τους μπλόκαραν με το αυτοκίνητο
Συνελήφθη 31χρονος που κατηγορείται για δολοφονία ζώων στον Βόλο
Με υπομνήματα κατέθεσαν οι τρεις εμπλεκόμενοι για το δυστύχημα στο λούνα παρκ στην Ελλάδα
Τι λέει ο άνδρας που μπήκε στη μέση για να σώσει την 14χρονη-Ο περίεργος ρόλος του άνδρα με το τατουάζ