Σοκολατένια φιλάκια
06:56 - 13 Φεβρουαρίου 2022
Κάντε τα δώρο! Συνταγή από: Αφροδίτη Κωνσταντινίδου
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
- 300 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 200 γρ. αμύγδαλα
- 160 γρ. φουντούκια
- 280 γρ. ζάχαρη
- 280 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κομμάτια, θερμοκρασία δωματίου
- 4 κ.γλ. κακάο
- 4 φακελάκια βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Γέμιση
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- αντικολλητικό χαρτί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. αμύγδαλα, 160 γρ. φουντούκια, 180 γρ. ζάχαρη και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το μπολ με τους ξηρούς καρπούς στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 300 γρ. αλεύρι φαρίνα, 100 γρ. ζάχαρη, 4 κουταλάκια κακάο, 4 φακελάκια βανίλια, 1 πρέζα αλάτι, 280 γρ. βούτυρο και ανακατέψτε με τη σπάτουλα.
Βήμα 3
Μεταφέρετε το μισό μείγμα στον κάδο και ρυθμίστε 2 λεπτά/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο 150°C αέρα. Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Πλάστε μικρές μπαλίτσες 3 εκ., πιέστε ελαφρά με την παλάμη και μεταφέρετε στο ταψί φούρνου που έχετε ετοιμάσει. Ψήστε 17 λεπτά και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν καλά.
Γέμιση
Βήμα 1
Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο. Προσθέστε 250 γρ. κουβερτούρα και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
Βήμα 2
Ρυθμίστε 8 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Ενώστε τα ψημένα μπισκότα μεταξύ τους με τη λιωμένη κουβερτούρα.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές