Διαμαρτυρήθηκαν για τα ασφαλτικά οι κάτοικοι στο Μιτσερό-Έκλεισε ο δρόμος προς Παλαιχώρι

Ξεσηκώθηκαν, για ακόμη μία φορά, οι κάτοικοι στην περιοχή του Μιτσερού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της Κυβέρνησης να μεταφέρει μονάδα αφαλτικού στο χωριό, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος Ανθούπολης-Παλαιχωρίου.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, «Κοινότητες εν Δράσει», ανέφεραν ότι «η επιλογή της περιοχής μας είναι άδικη, λανθασμένη κι επικίνδυνη. Στη βεβαρημένη περιοχή που ζούμε κυριαρχεί η ρύπανση, η σκόνη και η δυσοσμία με ολέθριες συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον, στην ποιότητα ζωής και την υγεία μας».

Προσθέτουν ότι «το κράτος όχι μόνο δεν διασφάλισε μέχρι σήμερα το δικαίωμά μας να ζούμε σε ένα καθαρό περιβάλλον, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το Υπουργικό επέλεξαν να μας θυματοποιήσουν ξανά με την ειλημμένη απόφασή τους για μετεγκατάσταση ασφαλτικού εργοστασίου δίπλα από τα σπίτια και τα σχολεία μας».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, προσωρινά κλειστός ήταν γύρω στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, ο δρόμος Λευκωσίας-Ανθούπολης-Παλαιχωρίου, στο ύψος της συμβολής προς Κάτω Μονή, στην περιοχή Αρεδιού, για την ασφαλή διεξαγωγή εκδήλωσης διαμαρτυρίας, από αριθμό πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Στο δρόμο παρατηρείτο συμφόρηση της κυκλοφορίας. Μέλη της Αστυνομίας βρίσκονταν στην περιοχή για παροχή βοήθειας, ρύθμιση της τροχαίας κίνησης και διοχέτευση της σε εναλλακτικούς δρόμους.

Οι διερχόμενοι οδηγοί οχημάτων καλούνταν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν τα οχήματά τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να ακολουθούν τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία λίγη ώρα αργότερα.

Δειτε Επισης

Καταγγελία Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για παράνομες ηχογραφήσεις συνομιλιών στο Κέντρο Ελέγχου Λευκωσίας
Χειρίζεται τη σύλληψη του Ελλαδίτη στα κατεχόμενα το ΥΠΕΞ-Διαβήματα μέσω Τεχνικής Επιτροπής
Δεσμευτική απόφαση Εφετείου για αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων-Δεν επιβάλλεται να παρουσιάζονται αυτούσια
Μετέτρεψε το βαν του σε αποθήκη για τα αδασμολόγητα καπνικά ο 60χρονος-Απασχόλησε ξανά τις Αρχές
Χειροπέδες και σε 15χρονο για την επίθεση και ληστεία ζεύγους στην Πάφο
Αυξημένες οι πυρκαγιές το 2025, μικρότερη όμως η καμένη έκταση-Μία στις τέσσερις φωτιές από εμπρησμό
Έστησαν επιχείρηση και εντόπισαν εκατοντάδες κούτες καπνικών-Συνελήφθη 60χρονος
Παραδόθηκε ένας από τους αναζητούμενους για την επίθεση στην Αγία Νάπα-Άφαντοι άλλοι έξι
Καλεί Ανώτατο να δικαιολογήσει δημόσια την απόφαση του για Βαρωσιώτου ο Πρόεδρος, κατανοεί τις αντιδράσεις
Έξι ώρες μετά λύθηκε ο συναγερμός για τη διαρροή υγραερίου-Στην κυκλοφορία ο δρόμος παρά την Κοφίνου