Λογάριαζαν χωρίς τον… κορωνοϊό τα κόμματα

Εβδομάδα έντονων διαβουλεύσεων επρόκειτο να είναι αυτή που μπαίνει, σε ό,τι αφορά τις Προεδρικές Εκλογές. Η συζήτηση θα περνούσε από τους διαδρόμους, τα πηγαδάκια και τα τηλέφωνα στα γραφεία και στις αντιπροσωπείες, αφού θα ξεκινούσαν οι επίσημες διαβουλεύσεις.  

Μετά τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ και το Πολιτικό Συνέδριο του ΔΗΚΟ, τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινού υποψηφίου, λογάριαζαν να κάνουν τις πρώτες τους επαφές τις επόμενες ημέρες. Τους τα χάλασε, όμως, ο κορωνοϊός, καθώς χτύπησε τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, με αποτέλεσμα να τεθεί σε αυτοπεριορισμό για τις επόμενες δέκα μέρες. Ως εκ τούτου, οι συναντήσεις των δύο πλευρών παίρνουν εκ των πραγμάτων παράταση, μέχρι την «απελευθέρωση» του κ. Στεφάνου.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσον ο κορωνοϊός θα χρησιμοποιηθεί για να σπάσει ο πάγος, δεδομένου ότι και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, είχε νοσήσει στα τέλη του 2021 και θα μπορούσαν, θεωρητικά, να ανταλλάξουν εμπειρίες. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως αυτή είναι η δεύτερη πολιτική χαλάστρα που έκανε ο ιός την τελευταία εβδομάδα, καθώς πριν από μερικά εικοσιτετράωρα διαγνώστηκε και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών Άριστος Δαμιανού, με αποτέλεσμα να πάρει παράταση και η κρίσιμη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δειτε Επισης

Η ομερτά για την απόφαση για Κατσουνωτό, τα συμπεράσματα και το δημόσιο συμφέρον
Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια
Χάθηκαν στην συνεννόηση... Έδωσαν στη δημοσιότητα καταζητούμενο που τελικά είχε συλληφθεί
Κάτι πήγε πολύ λάθος το Σάββατο-Κατέστησε τον Βύρα ανίκητο η ηγεσία του ΔΗΣΥ
Στα... μαχαίρια Φαίδωνας και Κωστάκης-Έκοψαν με τον Δίπλαρο τη βασιλόπιττα
Η αστυνόμευση των Κεντρικών, η χαμένη ουσία στη βαβούρα και η υποκρισία
Από το ένταλμα εξπρές για Parody λογαριασμό, στην... δυστοκία για Ατταλίδου και την ομερτά
Μα πού χάθηκε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας;
Δολοφονίες, απόπειρες, βόμβες, εμπρησμοί, επεισόδια... Περίμενε την Κυβέρνηση για τα αυτονόητα ο Αρχηγός;