Το ΥΠΕΞ της Γερμανίας ζητά από τους Γερμανούς πολίτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, καλεί τους Γερμανούς πολίτες να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε, "η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει κλιμακωθεί εξαιτίας της παρουσίας και των κινήσεων μαζικών ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία. Μια στρατιωτική σύγκρουση δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Εάν τη στιγμή αυτή βρίσκεστε στην Ουκρανία, βεβαιωθείτε πως είναι απαραίτητη η παρουσία σας. Διαφορετικά, εγκαταλείψτε αμέσως τη χώρα.

Την ίδια στιγμή, η Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, δήλωσε πως η Γερμανία δεν θα κλείσει την Πρεσβεία της στο Κίεβο, αλλά θα μειώσει το προσωπικό της.

Σύμφωνα με την Μπέρμποκ "η Γερμανία θα συνεχίσει εντατικές διπλωματικές προσπάθειες για την ανεύρεση λύσης", αλλά παράλληλα όπως σημείωσε "πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια"

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γιατί τα βρίσκει σκούρα ο Τραμπ με την επιβολή των δασμών-Οι παλινωδίες και η πραγματικότητα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια στο Μόναχο λίγο πριν τον τελικό του Champions League
Στην Ιταλία για θεραπεία το μοναδικό επιζών από τα δέκα παιδιά της Παλαιστίνιας γιατρού
Με σύνθημα «Η αγάπη δεν φοβάται» η Πορεία Υπερηφάνειας-Ντυμένοι στα μαύρα οι συμμετέχοντες (pics)
Συγχαρητήρια Προέδρου στην κυπριακή αποστολή για την πρωτιά στους ΑΜΚΕ-«Τίμησαν την πατρίδα μας»
Η Κύπρος κατέκτησε την πρώτη θέση στους ΑΜΚΕ της Ανδόρας
Iσραήλ για Ιράν-«Είναι αποφασισμένο να ολοκληρώσει το πυρηνικό πρόγραμμά του»
Διαδηλωτές στη Βουλγαρία δηλώνουν κατά του ευρώ-Tάσσονται υπέρ της διατήρησης του λεβ
ΒΙΝΤΕΟ: Βουλευτής στη Νέα Ζηλανδία σήκωσε γυμνή φωτογραφία της μπροστά σε ολόκληρο το κοινοβούλιο
BINTEO: Τουρίστας πήδηξε φράκτη και κατέστρεψε δύο από τα αγάλματα του φημισμένου Πήλινου Στρατού