Ταρτάκια με μυζήθρα και τυριά

Φωλίτσες απόλαυσης! Συνταγή από: Θέκλα Χατζηδιάκου

ΥΛΙΚΑ
  • Ζύμη
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 αυγό
  • 560 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 15 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (προαιρετικά)

Γέμιση

  • 110 γρ. μυζήθρα ξηρή
  • 110 γρ. τυρί ρεγκάτο
  • 110 γρ. τυρί γραβιέρα
  • 500 γρ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
  • 100 γρ. γάλα 4 αυγά μεγάλα
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γλ. ξύσμα φρέσκο λεμόνι
  • 60 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανό

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • πλάστης
  • φόρμες για cupcakes
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. μαργαρίνη και ρυθμίστε 1 λεπτό/40°C/ταχύτητα 4.

Βήμα 2

Προσθέστε 200 γρ. γιαούρτι, 1 αυγό και αναμείξτε για να γίνει λείο σαν κρέμα 50 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.5.

Βήμα 3

Προσθέστε 560 γρ. αλεύρι, 10 γρ. μπέικιν πάουντερ, 1 πρέζα αλάτι και ζυμώστε 3 λεπτά/ταχύτητα στάχυ.

Βήμα 4

Αδειάστε τηνζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, δουλέψτε λίγο τη ζύμη και πλάστε σε σχήμα μπάλας. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Γέμιση

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 110 γρ. ξηρή μυζήθρα και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 2

Προσθέστε 110 γρ. ρεγκάτο, 110 γρ. γραβιέρα και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 3

Προσθέστε 500 γρ. φρέσκια μυζήθρα, 100 γρ. γάλα, 1 πρέζα πιπέρι, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο, 1 κουταλάκι ξύσμα λεμόνι, 4 αυγά, 60 γρ. αλεύρι, 15 γρ. μπέικιν πάουντερ, 2 κουταλιές μαϊντανό και αναμείξτε με τη βοήθεια της σπάτουλας από το άνοιγμα του κάδου 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε με μαργαρίνη τις φόρμες για cupcakes και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Ανοίξτε με τον πλάστη τη ζύμη σε μορφή μικρού στρογγυλού φύλλου και μεταφέρετε στις βουτυρωμένες θήκες για cupcakes και τρυπήστε με ένα πιρούνι. Καλύψτε με τη γέμιση τυριών.

Βήμα 3

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για περίπου 20-25 λεπτά

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι