Ρίχνει το μπαλάκι στους επιστήμονες για χαλαρώσεις ο Χατζηπαντέλας

Οι πιθανές χαλαρώσεις στους περιορισμούς θα εξαρτηθούν από την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος ανέφερε ότι η κατάσταση με τον αριθμό των κρουσμάτων και την μείωση στις νοσηλείες αυτή την στιγμή σταθεροποιείται, ενώ οι επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.

Ερωτηθείς αν θα ληφθούν αποφάσεις για χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα, ο Υπουργός είπε πως «την Τρίτη θα αποφασιστεί μετά που θα βρεθώ με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή. Δεν έχουμε υπόψη μας κάτι τώρα. Θα περιμένουμε μέχρι την Τρίτη. Αρκετά μπορούν να αλλάξουν με τον κορωνοϊό, θα δούμε πώς θα πάνε τα κρούσματα, οι νοσηλείες και αναλόγως θα αποφασίσουμε».

Σίγουρα, σημείωσε θα υπάρξουν εισηγήσεις από τους επιστήμονες για χαλαρώσεις. Ο στόχος, ανέφερε, είναι να συνεδριάσουμε την Τρίτη στις 7.45 το πρωί πριν το Υπουργικό και μετά να πάω στο Υπουργικό στις 10.00.

Σε ερώτηση αν μπορούμε να ελπίζουμε για το τέλος της πανδημίας την Άνοιξη, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως «κανείς δεν μπορεί να το ξέρει αυτό».

Σε σχέση με την παρούσα περίοδο που διανύουμε, ο Υπουργός ανέφερε ότι «είναι καλή η κατάσταση στην χώρα μας, δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και πρέπει να μελετούμε οποιαδήποτε ευρήματα πολύ προσεκτικά».

Επεσήμανε ότι «πάμε πολύ καλά», προσθέτοντας ότι «χθες οι νοσηλείες μειώθηκαν κάτω από τις 200, περιμένουμε να δούμε και τις επόμενες ημέρες και αναλόγως θα αποφασίσουμε».

Θεωρούμε, συνέχισε, ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει περαιτέρω μείωση, αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

Σε σχέση με το μέτρο "test to stay", είπε πως «είναι επιτυχημένο κι αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς και τα τεστ που γίνονται κάθε μέρα. Πάει στην Εθνική Φρουρά και σύντομα στα νοσηλευτήρια μας».

Σε παρατήρηση ότι καταγράφονται πολλοί θάνατοι από κορωνοϊό και μέσα στον Φεβρουάριο, ο Υπουργός ανέφερε ότι «είναι παγκόσμιο φαινόμενο η αύξηση των θανάτων, είναι άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και κάνουμε μια τελευταία έκκληση στους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν για να μην καταλήξουν στα νοσοκομεία».

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς είπε πως δεν έχουν σταλώσει και ότι υπάρχει μια αύξηση έχουμε περίπου 3 χιλιάδες εμβολιασμούς την μέρα. Πρόκειται, σημείωσε για ένα αριθμό ικανοποιητικό με τα δεδομένα που έχουμε.

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ο κόσμος να τηρεί τα μέτρα του Υπουργείου, να κάνει τεστ συχνά και να μην υπάρξει εφησυχασμός», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηπαντέλα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η ιστορία των δίδυμων κοριτσιών που υιοθετήθηκαν παράνομα και βρέθηκαν χάρη στο TikTok
Tη Δευτέρα έτοιμη η έκθεση για τον Ακάμα
Φρικτό έγκλημα στα κατεχόμενα-Τον στραγγάλισαν, έκλεισαν την πόρτα και διέφυγαν από το παράθυρο
Απελάθηκαν 18 μετανάστες που ενεπλάκησαν στα επεισόδια στο Πουρνάρα, σκυτάλη σε άλλους έντεκα
Το ΥΠΕΞ χειρίζεται θέμα με παρεμπόδιση μετάβαση επιθεωρητών στο Ριζοκάρπασο
Αναγνωρίζει τη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, ασκεί κριτική στην Άγκυρα για το Κυπριακό η ΕΕ
Εξετάζουν νέες παραμέτρους για τη συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ και Χαμάς
Η Κίνα επαναφέρει τις μάσκες μετά τη μυστηριώδη πνευμονία-Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές
Αρχίζει προσπάθεια για ψήφισμα στο ΕK για αγνοούμενους-Κατατέθηκε κείμενο εργασίας
«Δεν θα εγκαταλείψουμε τα χαρακώματα»-Στο στόχαστρο της Άγκυρας η Τ/κ δημοσιογράφος Αϊσεμντέν Ακίν