Διασφάλιση ότι η Κύπρος δεν θα εμπλακεί στην ένταση Ρωσίας-Ουκρανίας ζητά το ΠΣΕ

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καλεί την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να διασφαλίσει ότι η Κύπρος δεν θα εμπλακεί με κανένα τρόπο στην αντιπαράθεση που προωθούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ εναντίον της Ρωσίας αυτή, ενώ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της συγκεκριμένης αντιπαράθεσης, καθώς απειλείται η ειρήνη.  

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το ΠΣΕ καλεί επίσης όλα τα μέρη να επιλέξουν το δρόμο του διαλόγου και να συμβάλουν στην αποκλιμάκωση της έντασης, για να σημειώσει πως η ένταση, η οποία επικεντρώνεται στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας, έχει ως στόχο την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, για έλεγχο παροχής του φυσικού αερίου προς την ΕΕ.

Σημειώνει ακόμα ότι με την κλιμάκωση της έντασης οι ΗΠΑ επιδιώκουν μέσω της ΕΕ να εφαρμοστούν ακόμα πιο σκληρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας που, όπως λέει, θα επιφέρει την εγκατάλειψη ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου και θα στρώσει το έδαφος για τις αμερικάνικες προμήθειες του αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου.

Επιπλέον, αναφέρει πως «οι ΗΠΑ επιδιώκουν την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, εξυπηρετώντας έτσι το στόχο του επιθετικού οργανισμού για επέκταση προς ανατολάς», συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς η ειρήνη απειλείται καθώς αυτή η κλιμάκωση της έντασης ενισχύεται με την περικύκλωση της Ρωσίας με χιλιάδες ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα που μεταφέρθηκαν στις χώρες της Ευρώπης».

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι παρακολουθεί με ανησυχία «τα αυξανόμενα στρατιωτικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ στη θάλασσα της Μεσογείου, τα οποία προετοιμάζουν το έδαφος για την έναρξη ενός πολέμου με τη Ρωσία», ενώ σημειώνει πως «μία γενικευμένη σύρραξη δεν θα επηρεάσει αρνητικά μόνο τους λαούς των δύο χωρών, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο».

«Από το ξέσπασμα ενός τέτοιου πολέμου οι μόνοι που θα θυματοποιηθούν είναι οι ίδιοι οι λαοί. Ο μόνος δρόμος για τους λαούς αποτελεί ο αγώνας για την επικράτηση της ειρήνης αποτρέποντας το ξέσπασμα ενός καταστροφικού πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης», αναφέρει.

 

Τέλος, αναφέρει «η Κύπρος οφείλει να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης και την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών».

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: «Αννίτα το όνομα σου φωτιά. Μια Πρόεδρος που αλλάζει καρδιά-To τραγούδι για την Πρόεδρο της Βουλής
Απαντά στο Ισραήλ η Τουρκία-«Αβάσιμες συκοφαντίες και άθλια ψέματα εναντίον της χώρας και του Προέδρου μας»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά και στοχευμένα για ενίσχυση των αντοχών της οικονομίας
Με τον Αμπντουλλάχ Γκιουλ είχε συνάντηση στα κατεχόμενα ο Τατάρ
Λάβρος κατά Ερντογάν ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ-«Θράσος να μιλά για Διεθνές Δίκαιο ενώ κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»
Εκτίμηση Γερμανίας για κομβικό ρόλο Κύπρου στη Μέση Ανατολή εξέφρασε η απερχόμενη Πρέσβειρα
Ικανοποίηση ΔΗΣΥ για πρόοδο επί πρότασης για προσφυγή σε Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών
Κ. Κόμπος: Προσπάθειες σε δύσκολες συνθήκες για επαναπατρισμό Κυπρίων υπηκόων
Με δύο αλλαγές κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις πολλαπλές συντάξεις
Επιβεβαίωσε ύπαρξη αμερικανικών αεροσκαφών στη βάση Ανδρέας Παπανδρέου ο Πάλμας-«Απομακρυσμένοι οι κίνδυνοι»