Ενώπιον της Επ. Εμπορίου το νέο κείμενο για υπερχρεώσεις σε αγορές με πιστωτικές κάρτες

Ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής τέθηκε την Τρίτη το αναθεωρημένο κείμενο, που αφορά στην πρόταση νόμου, με την οποία θα επιλύεται το πρόβλημα της υπερχρέωσης προϊόντων, τα οποία αγοράζονται με τις πιστωτικές κάρτες.

Με τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου παρέχεται η δυνατότητα στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή να ελέγχει και να εποπτεύει τη συμμόρφωση των δικαιούχων και να ερευνά καταγγελίες παραβάσεων, να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα και να εκδίδει δικαστικά διατάγματα.

Σε δηλώσεις του, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα, ανέφερε ότι στις δυο προηγούμενες συνεδρίες της Επιτροπής είχαν τονίσει την αρνητική στάση του Υπουργείου Οικονομικών και της Νομικής Υπηρεσίας, για να σημειώσει πως οι εκπρόσωποι του Υπουργείου είχαν αναφέρει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι η πρόταση είναι αντισυνταγματική και ασύμβατη με το ενωσιακό δίκαιο.

Ο κ. Κώστα ανέφερε ότι πίεσαν πολύ το Υπουργείο Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα και τη Νομική Υπηρεσία για να συνεργαστούν, για να σημειώσει ότι «η επιμονή τους έφερε αποτέλεσμα», αφού σήμερα τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής το αναθεωρημένο κείμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα «δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση, η Βουλή τρέχει να κλείσει νομοθετικά κενά», για να προσθέσει ότι «τρέχει να προστατεύσει τους καταναλωτές και τρέχει να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση πριν πάρει αυτήν την απόφαση».

Ανέφερε ακόμα ότι σε κάποιες επιχειρήσεις επιβάλλονται επιπρόσθετες χρεώσεις στους καταναλωτές που πληρώνουν με κάρτες την αγορά προϊόντων, όπως τσιγάρα, γάλα, εφημερίδες, περιοδικά, κάρτες κινητής τηλεφωνίας, με τη δικαιολογία ότι το μικρό περιθώριο κέρδους σε αυτά τα προϊόντα εξανεμίζεται στην προσπάθεια εταιρειών παροχής υπηρεσίας πληρωμής με κάρτες.

Τέλος, είπε ότι «σε κάποιες περιπτώσεις οι αυξήσεις αυτές συγκριτικά με την τιμή του προϊόντος είναι υψηλές».

Δειτε Επισης

Σχολεία έλαβαν email θρησκευτικού περιεχομένου με αναφορές στον Αλλάχ
Αδειάζει Αστυνομία ο Σαββίδης για κυνηγούς και ρίχνει πίσω το μπαλάκι της ευθύνης-«Η ίδια απέκοψε τον δρόμο, επέδειξε ανοχή»
ΒΙΝΤΕΟ: Φωτιά σε αποθήκη σε Γυμνάσιο στον Στρόβολο
Τα βάζει ξανά με την ΕΕ ο Τατάρ-Έψαχνε για την «κυριαρχική ισότητα» του στην Έκθεση Προόδου
Ολιστική προσέγγιση για αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας ζητά η ΔΟΘ
Το νέο τραγούδι «Τρίτη Ξημέρωμα»-Για όσους ξενυχτούν με φως μέσα τους
Ενώπιον Δικαστηρίου ο οδηγός του forklift και ο εργολάβος για το θανατηφόρο εργατικό με θύμα 34χρονο
Σατανική πεθερά δηλητηρίασε τη νύφη της στη Βραζιλία-Η κοπέλα είχε ανακαλύψει ότι ο άντρας της είχε ερωμένη και θα τον χώριζε
Ευρωβουλευτές καταδικάζουν την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα-Ξεκάθαρα μηνύματα από την ΕΕ
Σκοτώθηκε στο μεροκάματο 34χρονος, καταπλακώθηκε από ξύλα-Συνελήφθησαν δύο συνάδελφοι του