Δημοσιεύτηκε το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας για τους μαθητές στενές επαφές

Δημοσιεύτηκε το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, το οποίο προνοεί ότι οι μαθητές ιδιωτικών και δημόσιων Δημοτικών Σχολείων, καθώς και Μέσης Εκπαίδευσης που αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένων θετικών περιστατικών COVID-19 εντός του σχολείου, οφείλουν να παραμείνουν σε καθεστώς υποχρεωτικού περιορισμού, αλλά "δύνανται να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στη σχολική μονάδα με φυσική παρουσία, υπό την προϋπόθεση ότι υποβάλλονται καθημερινώς, στις εργάσιμες για τα σχολεία μέρες και για περίοδο 7 ημερών από την ημερομηνία της στενής επαφής, σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας".

Επίσης, μαθητές που κατέχουν πιστοποιητικό ολοκληρωμένου εμβολιασμού ή εν ισχύ πιστοποιητικό ανάρρωσης οφείλουν "να υποβάλλονται κατά την τρίτη και πέμπτη ημέρα σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας.

Νοείται ότι, σε περίπτωση εντοπισμού θετικού περιστατικού COVID-19 ακολουθούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι "το παρόν Διάταγμα τίθεται σε ισχύ, με τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Δειτε Επισης

Αδειάζει Αστυνομία ο Σαββίδης για κυνηγούς και ρίχνει πίσω το μπαλάκι της ευθύνης-«Η ίδια απέκοψε τον δρόμο, επέδειξε ανοχή»
Τα βάζει ξανά με την ΕΕ ο Τατάρ-Έψαχνε για την «κυριαρχική ισότητα» του στην Έκθεση Προόδου
Το νέο τραγούδι «Τρίτη Ξημέρωμα»-Για όσους ξενυχτούν με φως μέσα τους
Ενώπιον Δικαστηρίου ο οδηγός του forklift και ο εργολάβος για το θανατηφόρο εργατικό με θύμα 34χρονο
Σατανική πεθερά δηλητηρίασε τη νύφη της στη Βραζιλία-Η κοπέλα είχε ανακαλύψει ότι ο άντρας της είχε ερωμένη και θα τον χώριζε
Ευρωβουλευτές καταδικάζουν την παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα-Ξεκάθαρα μηνύματα από την ΕΕ
Σκοτώθηκε στο μεροκάματο 34χρονος, καταπλακώθηκε από ξύλα-Συνελήφθησαν δύο συνάδελφοι του
Τεμάχιζαν καγκουρό σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας-Συνελήφθη 36χρονος που διέμενε παράνομα στην Κύπρο
Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Άννας Σιάλαρου-«Λάτρευε τη ζωή κι έφυγε με αξιοπρέπεια, όπως ακριβώς έζησε»
Άκαρπη η πρώτη ψηφοφορία για τον νέο Πάπα-Γιατί υπήρξε καθυστέρηση, πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία