Γεύμα Εργασίας ΔΗΣΥ με καλεσμένο τον διεθνολόγο Κωνσταντίνο Φίλη

Τον επιφανή καθηγητή και Διεθνολόγο του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνο Φίλη φιλοξένησε σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός σε γεύμα εργασίας που παρατέθηκε στα πλαίσια του Προσυνεδριακού Διαλόγου της παράταξης, με προσκεκλημένους φορείς και εκπροσώπους από την επιχειρηματική, οικονομική και δημοσιογραφική κοινότητα της χώρας μας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης, τον κ. Φίλη υποδέχτηκε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Χάρης Γεωργιάδης ενώ παρόντες ήταν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Τορναρίτης, βουλευτές και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο κ. Γεωργιάδης καλωσορίζοντας τον κ. Φίλη και τους παρευρισκόμενους στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ότι «ο Προσυνεδριακός Διάλογος του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι μια διαδικασία ανοιχτή σε όλους τους φορείς και τα παραγωγικά τμήματα της κοινωνίας μας και μέσα σε αυτά τα πλαίσια, με τον εγνωσμένου κύρους καθηγητή τον κ. Φίλη θα συζητήσουμε για την Τουρκία, ένα θέμα που αφορά όλους μας σε όποιον τομέα κι αν  δραστηριοποιούμαστε».

Ο κ. Φίλης από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε τόσο τον Αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Γεωργιάδη όσο και την κ. Ξένια Κωνσταντίνου, Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Συντονίστρια των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής, προχώρησε σε εις βάθος ανάλυση των εξελίξεων που αφορούν και εκπορεύονται από τη σημερινή πολιτική ηγεσία της Τουρκίας και πως αυτές επηρεάζουν την Κύπρο, την Ελλάδα, τις σχέσεις τις με την ΕΕ αλλά και στο ευρύτερο γεωπολιτικό γίγνεσθαι.

 

Δειτε Επισης

Αριστοτέλους: Αναβαθμίζοντας τη στρατηγική υπόσταση, θωρακίζουμε κρατική οντότητα
Επισκέψεις Προέδρου στις Βαλτικές χώρες, αρχή με επίσημη επίσκεψη στη Λετονία
Αυτά είναι τα στοιχεία επικοινωνίας πρεσβειών για τους Κύπριους πολίτες στη Μέση Ανατολή
Κοινή δήλωση από τη «βουλή» για το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ζήτησε ο Τατάρ-Θέλει να καλύψουν την επιπολαιότητά του
Καταδίκη και απόρριψη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού Τουρκίας από το ΥΠΕΞ-Περιλαμβάνει περιοχές της ΑΟΖ
Προσπάθειες Κύπρου με χώρες της περιοχής για αποκλιμάκωση-«Εξαιρετικά κρίσιμη και επικίνδυνη η κατάσταση»
Όζτουρκλερ: Η Μόρφου δεν θα αποτελέσει ξανά αντικείμενο παζαρέματος, δεν θα δώσουμε ούτε πετραδάκι
«Η επίσκεψη Μόντι επιβεβαιώνει το στρατηγικό όραμα της Ινδίας για εμβάθυνση της συνεργασίας»
Ουσιαστική εμπλοκή της ΕΕ ζήτησε η Κύπρος-«Οφείλει να διαμορφώσει σαφή θέση και να αναλάβει ενεργό ρόλο»
Υπ. Παιδείας: Φάρος πορείας το παράδειγμα των αγωνιστών του 1955-59