Καλαμαράκια κοκκινιστά με πουρέ πατάτας

Απίθανα καλαμαράκια κοκκινιστά! Συνταγή από τον chef Noel Christo Bassil για την Blue Island

ΥΛΙΚΑ

  • 1000 γρ. καλαμαράκια, μικρά (ολόκληρα) από τις Ψαραγορές Blue Island
  • 600 γρ. ντομάτες, κομμένες στα 4
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. πάστα ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 10 κόκκοι μαύρου πιπεριού
  • 2 λεπτές λωρίδες φλούδα πορτοκαλιού
  • 120 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 1000 γρ. πατάτες, σε μικρούς κύβους 1 εκ.
  • 200 γρ. γάλα καρύδας
  • 15 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
  • ½ κ.γλ. αλεσμένο πιπέρι

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ
  • θερμός φαγητού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Προμηθευτείτε 1000 γρ. καλαμαράκια μικρά (ολόκληρα) από τις Ψαραγορές Βlue Island.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 600 γρ. ντομάτες, κομμένες στα 4 και αλέστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4, 2 σκελίδες σκόρδο, 80 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 4

Κατόπιν σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε 2 κουταλάκια πάστα ντομάτας, 2 φύλλα δάφνης, 1 ξυλάκι κανέλας, 10 κόκκους μαύρου πιπεριού, 2 λεπτές λωρίδες φλούδα πορτοκαλιού, 120 γρ. λευκό ξηρό κρασί και σοτάρετε, με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας, 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Τοποθετήστε το κάλυμμα μαχαιριών. Προσθέστε τις αλεσμένες ντομάτες που αφήσατε στην άκρη, 1 κουταλάκι αλάτι, 1000 γρ. καλαμαράκια μικρά (ολόκληρα). Τοποθετήστε το βαθύ δίσκο του Varoma στη θέση του, ζυγίστε μέσα 1000 γρ. πατάτες σε μικρούς κύβους 1 εκ., κλείστε με το καπάκι και μαγειρέψτε στον ατμό 30 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.

Βήμα 7

Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη. Μεταφέρετε τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους προσεκτικά, ώστε να μην πέσει το κάλυμμα μαχαιριών, σε θερμός φαγητού και αφήστε στην άκρη. Αφαιρέστε το κάλυμμα μαχαιριών και ξεπλύνετε τον κάδο.

Βήμα 8

Τοποθετήστε το χτυπητήρι. Μεταφέρετε τις μαγειρεμένες πατάτες στον κάδο, προσθέστε 200 γρ. γάλα καρύδας, 15 γρ. βούτυρο μαργαρίνη, το υπόλοιπο 1 κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι πιπέρι και πολτοποιήστε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Αφαιρέστε το χτυπητήρι, μεταφέρετε τον πουρέ πατάτας σε θερμός φαγητού και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 9

Σερβίρετε τα κοκκινιστά καλαμαράκια με τον πουρέ πατάτας ζεστά

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι