Πυρά Σιζόπουλου κατά ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΕΛΑΜ για επίθεση-«Αποτέλεσμα τοξικού κλίματος»

Πυρά ενάντια στις άλλες πολιτικές δυνάμεις εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, όσον αφορά στην επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία του κόμματός του, το βράδυ της Πέμπτης, τονίζοντας πως αυτό (σ.σ. επίθεση) ήταν το αποτέλεσμα ενός τοξικού πολιτικού κλίματος. Μάλιστα, άφησε ξεκάθαρες αιχμές κατά του ΕΛΑΜ, κακίζοντας τη στάση του προέδρου και βουλευτών του κόμματος, που βγήκαν έξω, συνομίλησαν και συνεχάρησαν τους διαδηλωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επικράτησαν οι βάνδαλοι στη διαδήλωση για Γρίβα-Υπό φρούρηση γραφεία κομμάτων

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Μαρίνος Σιζόπουλος υπέδειξε πως η ΕΔΕΚ είχε στοχοποιηθεί εδώ και καιρό και η συγκεκριμένη επίθεση ήταν προμελετημένη και προσχεδιασμένη. Μάλιστα, για να στηρίξει τη συγκεκριμένη θέση εξέφρασε και το ρητορικό ερώτημα, για ποιο λόγο να κινηθεί μία ομάδα κουκουλοφόρων προς τα γραφεία τους αν δεν το είχαν προσχεδιάσει.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, αν και δεν τους κατονόμασε, άφησε ξεκάθαρες αιχμές προς το ΕΛΑΜ, ο πρόεδρος και οι βουλευτές του οποίου βρέθηκαν σε κάποια στιγμή στο πλήθος των διαδηλωτών, συνομιλώντας μαζί τους και βγάζοντας φωτογραφίες. Ο κ. Σιζόπουλος, συνεχίζοντας, εξαπέλυσε πυρά και κατά άλλων πολιτικών κομμάτων, τονίζοντας πως η επίθεση ήταν αποτέλεσμα ενός τοξικού κλίματος, το οποίο δημιουργήθηκε εδώ και καιρό, με στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων, «κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, ενόψει Προεδρικών Εκλογών».

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωσε ότι ο λαός θα πρέπει να έχει ιστορική αυτογνωσία, η οποία πρέπει να είναι το υπόβαθρο, «ειδικά αν ένας λαός θέλει να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του μέλλοντος και δεν θέλει να επαναλάβει τα ίδια λάθη του παρελθόντος, που μας οδήγησαν στην καταστροφή του 1974 και στην κατοχή. Ειδικά σήμερα, που η πατρίδα μας βρίσκεται κάτω από τις απειλές της κατοχικής δύναμης και όταν ήδη υπάρχει η τρίτη εισβολή στην ΑΟΖ μας».

 Ο Μαρίνος Σιζόπουλος σημείωσε πως ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα θα υπάρχουν διαφορετικές θέσεις, για διάφορα θέματα. «Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παραθέτουμε τις θέσεις μας και τις διαφωνίες μας, με ευπρέπεια, χωρίς χαρακτηρισμούς και αχρείαστες συγκρούσεις. Τονίσαμε στη Βουλή ότι έρχεται και η επόμενη μέρα και μπορεί δύο κόμματα να έχουν διαφορετικές απόψεις για ένα συγκεκριμένο θέμα, όμως αύριο μπορεί να έχουν ταυτόσημες θέσεις για άλλο θέμα. Αν εμείς δηλητηριάζουμε τις σχέσεις των κομμάτων και δημιουργούμε αγεφύρωτα προβλήματα, αντιλαμβάνεστε ότι η συμπόρευση την επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες από τα έκτροπα στην ΕΔΕΚ-Έσπασαν τζάμια, έριξαν φωτοβολίδα

Μάλιστα, ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους να αναφέρουν δημόσια πότε η ΕΔΕΚ έκανε χρήση αχρείαστων χαρακτηρισμών. Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο πρέπει να θαφτεί το παρελθόν ή όχι, ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε πως αυτό που πρέπει να γίνει είναι ιστορική προσέγγιση των γεγονότων. «Από εκεί και πέρα, χρειάζεται μεθόδευση και γι’ αυτό εμείς ως πολιτικές δυνάμεις έχουμε τεράστια ευθύνη, για να δημιουργήσουμε ένα εποικοδομητικό κλίμα και να μην προχωρούμε σε συστηματικές και αχρείαστες συγκρούσεις, για να ικανοποιήσουμε κομματικά ή προσωπικά οφέλη».

Εμείς θα πορευτούμε προς αυτό, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ «και το έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές. Ο αείμνηστος Βάσος Λυσσαρίδης το απέδειξε, όταν βρίσκονταν σε σύγκρουση το 1967 και 1974, δεν δίστασε να προσφέρει εποικοδομητική συνεργασία, για χάρη της πατρίδας μας. Εμείς θα πορευτούμε σε αυτό το δρόμο, επειδή αυτό επιβάλλει το δημοκρατικό μας αίσθημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγάλη διαμαρτυρία για Γρίβα έξω από Βουλή-Συνθήματα, επεισόδια, φωτοβολίδες (pics)

Δειτε Επισης

Μνεία από Ευσταθίου στην Αρχή Κατά Διαφθοράς σε τηλεδιάσκεψη με Γιόχανσον
Συνεργασία με Ελλάδα και Ισραήλ για θέματα πολιτικής προστασίας προωθεί ο Χριστοδουλίδης
Συνεχίζουν οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τους προπηλακισμούς Τατάρ στο Λονδίνο
Πολλαπλοί οι ρόλοι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας-«Χρειαζόμαστε τεχνοκρατική στήριξη»
Λ. Φουρλάς: Με επίκεντρο τον άνθρωπο, στόχος κανείς να μην μείνει πίσω
Έπεσαν οι υπογραφές Ε.Φ. με Νιου Τζέρσεϊ-«Οι σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές»
Οι δυο ειδικοί σύμβουλοι που διόρισε ο Χριστοδουλίδης-Θα παρέχουν υπηρεσίες αμισθί
Στα κατεχόμενα την Παρασκευή ο Οκτάι-Υπογράφει πρωτόκολλο οικονομικής συνεργασίας
Πράσινο Ευρωκοινοβουλίου για ενίσχυση δεξιοτήτων και ανταγωνιστικότητας των εργαζομένων
Ανέλυσαν την πρωτοβουλία του Προέδρου τα κόμματα-Συστήνεται Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας