Υποτροφίες για τ/κ φοιτητές στο Κολέγιο της Ευρώπης ανακοίνωσε η Κομισιόν

Υποτροφίες για ευρωπαϊκές σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στο Κολέγιο της Ευρώπης, που έχει τη βάση του στη Μπρυζ του Βελγίου, προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2023 - 2024 το πρόγραμμα υποτροφιών της ΕΕ για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι υποτροφίες καλύπτουν πλήρη δίδακτρα, διαμονή και σίτιση, μηνιαίο επίδομα, καθώς και τα έξοδα ταξιδίου. Όπως σημειώνεται, οι υποτροφίες αποτελούν μέρος των πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να φέρει την τουρκοκυπριακή κοινότητα πιο κοντά στην ΕΕ.

Όπως αναφέρεται, το Κολέγιο της Ευρώπης «είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα εγνωσμένου κύρους, το οποίο έχει παράσχει σε γενιές ηγετών από όλο τον κόσμο τις γνώσεις και την εμπειρία για να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο μιας ενωμένης, ειρηνικής και ευημερούσας Ευρώπης», και «με την ελπίδα αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να βοηθά τους Τουρκοκυπρίους να ευημερήσουν και συμβάλλει στην προετοιμασία του εδάφους για την επανένωση της Κύπρου».

Οι ενδιαφερόμενοι για την ακαδημαϊκή περίοδο 2023 - 2024 μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 18 Ιανουαρίου 2023 στην σχετική ιστοσελίδα του Κολεγίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη διεύθυνση euscholarships-cyprus@goethe.de για περισσότερες πληροφορίες.

Προϋπόθεση για τη χορήγηση υποτροφίας από την ΕΕ είναι η εισαγωγή για σπουδές στο Κολέγιο της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων που προσφέρει το πρόγραμμα υποτροφιών της ΕΕ, οι αιτούντες μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για μαθήματα γαλλικής γλώσσας εάν επιθυμούν να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φως στο παρασκήνιο του Κονκλάβιου για τον νέο Πάπα-Προηγούνταν ο Παρολίν, αλλά έκανε πίσω
Ο Τραμπ ζήτησε εκεχειρία 30 ημερών και ο Πούτιν μίλησε για νίκη στην Ουκρανία με τον Σι Τζινπίνγκ στο πλευρό του
Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Πολλαπλές επιθέσεις με drones εξαπέλυσε το Πακιστάν στα σύνορα με την Ινδία
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου