Α. Ατταλίδου: Η φετινή συζήτηση του προϋπολογισμού γίνεται με την κοινωνία απέναντι

Η φετινή συζήτηση του προϋπολογισμού γίνεται με την κοινωνία απέναντι, «να μας υποδεικνύει θυμωμένη, αλλά κυρίως κουρασμένη, τις σκιές της διαφθοράς, της κοινωνικής και οικονομικής αναλγησίας και της περιβαλλοντικής αδιαφορίας που έχουν κυριαρχήσει εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος», είπε η Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, προσθέτοντας ότι δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τον φετινό προϋπολογισμό.

Μιλώντας την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2023, η κα. Ατταλίδου είπε ότι η ιδιοτέλεια και η απληστία των λίγων απειλούν και υποσκάπτουν το μέλλον της κοινωνίας μας, προσθέτοντας ότι, «θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά, την ανακούφιση και την ικανοποίηση μου αφού αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Αναστασιάδη».

Η κα. Ατταλίδου είπε, επίσης, ότι ο προϋπολογισμός είναι το κύριο μέσο της κυβερνητικής πολιτικής για την κάλυψη των κοινωνικών και οικονομικών αναγκών των πολιτών της όμως όπως  αναφέρει σε πρόσφατο σχετικό του άρθρο στην Cyprus Mail ο Les Manison πρώην Σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου «φαίνεται ότι και αυτός ο προϋπολογισμός κατευθύνεται  μόνο προς την ικανοποίηση των οργανισμών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας αφού οι δημοσιονομικές δαπάνες και τα μέτρα για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών ενόψει της αυξανόμενης κρίσης του κόστους ζωής απέχουν πολύ από το να είναι επαρκή, ενώ τα κονδύλια που προορίζονται για πραγματικές αναπτυξιακές δαπάνες παραμένουν τρομακτικά χαμηλά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής για διακρατική συμφωνία για δραστηριοποίηση ΟΠΑΠ στην Κύπρο
Με αιχμές για άδειες σε άτομα με ποινικό μητρώο η Βουλή ενέκρινε τον προϋπολογισμό της ΕΑΣ
Προοπτικές οικονομίας και επιτόκια συζήτησε ο ΥΠΟΙΚ με Κύπρου και Ελληνική
Μνεία από Ευσταθίου στην Αρχή Κατά Διαφθοράς σε τηλεδιάσκεψη με Γιόχανσον
Συνεργασία με Ελλάδα και Ισραήλ για θέματα πολιτικής προστασίας προωθεί ο Χριστοδουλίδης
Συνεχίζουν οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τους προπηλακισμούς Τατάρ στο Λονδίνο
Πολλαπλοί οι ρόλοι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας-«Χρειαζόμαστε τεχνοκρατική στήριξη»
Λ. Φουρλάς: Με επίκεντρο τον άνθρωπο, στόχος κανείς να μην μείνει πίσω
Έπεσαν οι υπογραφές Ε.Φ. με Νιου Τζέρσεϊ-«Οι σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές»
Οι δυο ειδικοί σύμβουλοι που διόρισε ο Χριστοδουλίδης-Θα παρέχουν υπηρεσίες αμισθί