Α. Ατταλίδου: Η φετινή συζήτηση του προϋπολογισμού γίνεται με την κοινωνία απέναντι

Η φετινή συζήτηση του προϋπολογισμού γίνεται με την κοινωνία απέναντι, «να μας υποδεικνύει θυμωμένη, αλλά κυρίως κουρασμένη, τις σκιές της διαφθοράς, της κοινωνικής και οικονομικής αναλγησίας και της περιβαλλοντικής αδιαφορίας που έχουν κυριαρχήσει εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος», είπε η Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, προσθέτοντας ότι δεν προτίθεται να υπερψηφίσει τον φετινό προϋπολογισμό.

Μιλώντας την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2023, η κα. Ατταλίδου είπε ότι η ιδιοτέλεια και η απληστία των λίγων απειλούν και υποσκάπτουν το μέλλον της κοινωνίας μας, προσθέτοντας ότι, «θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά, την ανακούφιση και την ικανοποίηση μου αφού αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Αναστασιάδη».

Η κα. Ατταλίδου είπε, επίσης, ότι ο προϋπολογισμός είναι το κύριο μέσο της κυβερνητικής πολιτικής για την κάλυψη των κοινωνικών και οικονομικών αναγκών των πολιτών της όμως όπως  αναφέρει σε πρόσφατο σχετικό του άρθρο στην Cyprus Mail ο Les Manison πρώην Σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου «φαίνεται ότι και αυτός ο προϋπολογισμός κατευθύνεται  μόνο προς την ικανοποίηση των οργανισμών αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας αφού οι δημοσιονομικές δαπάνες και τα μέτρα για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών ενόψει της αυξανόμενης κρίσης του κόστους ζωής απέχουν πολύ από το να είναι επαρκή, ενώ τα κονδύλια που προορίζονται για πραγματικές αναπτυξιακές δαπάνες παραμένουν τρομακτικά χαμηλά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)