X. Σενέκης: Η εκλογή Χριστοδουλίδη θα είναι πρωτίστως νίκη της κοινωνίας

Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τον διχαστικό λόγο, να επενδύσουμε σε σύνθεση και συναίνεση και ως ΔΗΚΟ αφουγκραστήκαμε τα μηνύματα και αποφασίσαμε να στηρίξουμε τη μοναδική γνήσια και ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη γιατί είναι φορέας μιας πρωτοφανούς ενότητας σε επίπεδο κοινωνίας και θα γινει φορέας ενότητας πολιτικών δυνάμεων με την εκλογή του, είπε ενώπιον της ολομέλειας ο Χρίστος Σενέκης, βουλευτής του ΔΗΚΟ.    

Ο κ. Σενέκης έκανε μια λεπτομερή αναφορά στην ομιλία του στα όσα ανέδειξε στις επιτροπές στις οποίες συμμετέχει, μεταξύ αυτών το επίδομα για αγωνιστές και παθόντες, τη ανάγκη στήριξης στον προσφυγικό κόσμο στη βάση της κατεχόμενης περιουσίας προσφύγων, στην αντιμετώπιση προβλημάτων στους προσφυγικούς συνοικισμούς, την στήριξη σε προσφυγικά αθλητικά σωματεία και γενικά την διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του προσφυγικού κόσμου η διαβίωση των οποίων, είπε, είναι αέναος αγώνας γιατί αντιπαραβάλλεται με τη στείρα κ αυστηρή δημοσιονομική πολιτική.

Μίλησε επίσης για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ, τις προτάσεις νόμου για τις Κοινωνικές ασφαλίσεις και τις συντάξεις, την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης κεραιών σε κατοικημένες περιοχές. Πρόσθεσε όμως ότι κάνει και αυτοκριτική για τα εκκρεμούντα θέματα όπως την τραπεζική αδηφαγία και την αδηφαγία εταιρειών διαχείρισης ΜΕΔ, την δυσμενή διάκριση κατά γυναικών ΣΥΟΠ, τον υπερπληθυσμό στα σχολεία και τη μετανάστευση.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΒΑ)

Δειτε Επισης

«Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση προς τ/κ για τριμερή ή πενταμερή»-Διαψεύδει το «υπεξ» για κυρίαρχη ισότητα
Υποβάλλονται τη Δευτέρα οι υποψηφιότητες για κοινοτάρχες και κοινοτικούς συμβούλους
Έτσι θα λειτουργεί ο ανθρωπιστικός διάδρομος από την Κύπρο όταν ολοκληρωθεί η προβλήτα στη Γάζα
Χρίστο Τσίγκη για την δημαρχία Στροβόλου στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο
Στο Λουξεμβούργο η Υπ. Γεωργίας για το Συμβούλιο ΕΕ-Συζητείται η απλούστευση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής
Αναλύει στους ομολόγους του την πολιτική της Κύπρου για επιστροφές μεταναστών ο ΥΠΕΣ-Αύξηση κατά 66%
Στο Άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων
Η επιλεκτική αγωνία για τα λανθασμένα μηνύματα
Καρογιάν: Κορυφαίος σταθμός η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ