Άλυτος γρίφος η τετραπλή δολοφονία φοιτητών στο Αϊντάχο-Το μυστήριο με τον σκύλο

Αν και έχει περάσει τόσος καιρός, ούτε ένα στοιχείο δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής που να οδηγεί στον ή στους δολοφόνους των τεσσάρων φοιτητών, οι οποίοι είχαν νοικιάσει σπίτι εκτός της πανεπιστημιούπολης του Αϊντάχο.

Μέχρι στιγμής, οι ντετέκτιβ έχουν λάβει 2.645 πληροφορίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, 2.770 τηλεφωνικές πληροφορίες και περισσότερα από 1.000 ψηφιακά μηνύματα με πληροφορίες, καθώς ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι της Goncalves, της Madison Mogen, της Xana Kernodle και του φίλου της Ethan Chapin παραμένουν ελεύθεροι.

Η τρομακτική ανακάλυψη των τεσσάρων μαχαιρωμένων πτωμάτων στις 13 Νοεμβρίου έχει συγκλονίσει τη μικρή κολεγιακή πόλη Moscow στην πολιτεία του Αϊντάχο.

Οι ντετέκτιβ εξακολουθούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με το τι συνέβη από τις 9 μ.μ. του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου μέχρι περίπου τη 1:45 π.μ. του επόμενου πρωινού σε σχέση με το ζευγάρι, τον Chapin και την Kernodle.

Στην έρευνα για τον εντοπισμό τού ή των δολοφόνων που κυκλοφορούν ελεύθεροι εμπλέκονται και το FBI και η πολιτειακή αστυνομία, καθώς η απογοήτευση των οικογενειών των θυμάτων μεγαλώνει. Εν τω μεταξύ η αστυνομία καταφέρθηκε εναντίον όλων όσοι διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία, κάνοντας λόγο για υποδαύλιση των φόβων της κοινότητας και διάδοση ψευδών πληροφοριών.

«Οι διωκτικές Αρχές δεν έχουν δώσει πρόσθετα στοιχεία στην οικογένεια», δήλωσε η αστυνομία. «Αναγνωρίζουμε την απογοήτευση που προκαλεί αυτό και ότι οι εικασίες πολλαπλασιάζονται ελλείψει γεγονότων. Ωστόσο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι εικασίες και οι μη ελεγμένες πληροφορίες προσφέρουν κακές υπηρεσίες στα θύματα, στις οικογένειές τους και στην κοινότητά μας».

Δολοφονία φοιτητών στο Αϊντάχο: Τι συνέβη με τον σκύλο

Οι αστυνομικοί ξεκαθάρισαν επίσης ότι ο σκύλος της μίας εκ των φοιτητριών, της Goncalves, που βρέθηκε μέσα στο σπίτι όπου συνέβη η τετραπλή ανθρωποκτονία, δεν είχε κανένα στοιχείο πάνω του.

Το κατοικίδιο βρέθηκε σε ένα δωμάτιο, διαφορετικό από αυτό που διαπράχθηκαν τα εγκλήματα, δήλωσε η αστυνομία, και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι μπήκε στον τόπο του εγκλήματος.

«Ενώ ο σκύλος βρισκόταν στο σπίτι όταν έφτασαν οι αστυνομικοί», δήλωσε η αστυνομία, «δεν έχει διαπιστωθεί πού βρισκόταν όταν έγιναν οι φόνοι».

Προσήγαγαν λάθος άτομα ως... stalker

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Αϊντάχο απάλλαξε τη Δευτέρα δημοσίως από την κατηγορία των υπόπτων δύο άνδρες που καταγγέλθηκαν ως stalker της Kaylee Goncalves.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ανακάλυψαν πως η Goncalves είχε καταγγείλει στα μέσα Οκτωβρίου ότι σε κάποιο μαγαζί δύο άνδρες την κοιτούσαν και, όταν εκείνη έφυγε, ο ένας από τους δύο την ακολούθησε.

Η αστυνομία τούς εντόπισε και τους προσήγαγε, αλλά τους άφησε ελεύθερους. «Ο άνδρας απομακρύνθηκε και δεν φαίνεται να ήρθε σε επαφή μαζί της» ανέφερε η αστυνομία, αφού τους άφησε ελεύθερους.

«Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι ντετέκτιβ πιστεύουν ότι αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και όχι ένα συνεχιζόμενο μοτίβο παρακολούθησης. Κανένα στοιχείο δεν υποδηλώνει ότι οι δύο άνδρες εμπλέκονται στις δολοφονίες».

Ωστόσο, οι Αρχές δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να ερευνούν αν η Goncalves είχε stalker.

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Η αφρικανική σκόνη «κατάπιε» την Ελλάδα-Πορτοκαλί ουρανός, απόκοσμες εικόνες
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Αυτό το αεροδρόμιο μόλις πήρε το «στέμμα» από τη Σιγκαπούρη-Είναι πλέον το καλύτερο στον κόσμο
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
BINTEO: Τι έδειχνε το πρώτο βίντεο που ανέβηκε στο Youtube πριν από 19 χρόνια
Στρατηγικές προστασίας των παιδιών στην ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν