Ορφανίδης: Πρύτανης του Παν. Κύπρου και Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρονται για δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών

Ο νυν Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Κυβέρνηση με τον Υπουργό Παιδείας δεν ενδιαφέρονται για τη δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών στην Λάρνακα, δήλωσε την Τετάρτη ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023, τονίζοντας ότι παρά τις παλαιότερες εξαγγελίες οι δύο προτεινόμενοι για την ανέγερση πανεπιστημιακών κτιρίων χώροι δεν είναι σε καμία περίπτωση αξιοποιήσιμοι. Έκανε επίσης λόγο για υπερπληθυσμό στα σχολεία της Λάρνακας, ενώ σημείωσε πως ο χώρος του Διανέλλειου Ορφανοτροφείου παραμένει αναξιοποίητος και σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Αναφορικά με τον τομέα της υγείας, ο κ. Ορφανίδης ανέφερε πως παρότι το 2020 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Κέντρου Υγείας Αθηαίνου, κόστους 4 εκατ. ευρώ, τα ιατρεία παραμένουν κενά, ενώ έλλειψη στελέχωσης παρατηρείται και στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λάρνακας.

Σχετικά με τον τομέα των μεταφορών, ο κ. Ορφανίδης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Υπουργό Μεταφορών για την ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας, αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταστέγασης των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών της Λάρνακας λόγω έλλειψης θέσεων στάθμευσης και της προκαλούμενης κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ χαρακτήρισε ανεξέλεγκτη την κατασκευή κυρτωμάτων στους δρόμους δίχως προδιαγραφές, με σοβαρές επιπτώσεις για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων λόγω ρύπανσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κάλεσμα σε ενότητα του ΔΗΣΥ ενόψει των διπλών εκλογών απηύθυνε η Αννίτα Δημητρίου
Βήματα για αναβάθμιση αμυντικής συνεργασίας καθόρισαν Κύπρος-ΗΠΑ
Τον καθοριστικό ρόλο της Τουρκίας στο Κυπριακό υπέδειξε στον Στιούαρτ το ΔΗΚΟ
Περιμένει το τελικό κείμενο για το ΣΕΑ ο ΔΗΣΥ-Ζητά σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου
Εισηγήσεις για καλύτερη επικοινωνία συζήτησαν Βουλή και Γενικός Εισαγγελέας
Κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια της ΕΕ το νησί μας-«Να βάλουμε την Κύπρο πρώτα»
Οι προτάσεις του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό στη συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ και Κόλιν Στιούαρτ
Έκπληξη Κυβέρνησης για τις αντιδράσεις κομμάτων για ΣΕΑ-«Ενσωματώθηκαν οι εισηγήσεις τους»
Στα αποκαλυπτήρια πλάκας στον Πειραιά για ασυνόδευτα ανήλικα 1974 ο Κέττηρος
Επισκέψεις εργασίας ΥΠΕΞ σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία