Ορφανίδης: Πρύτανης του Παν. Κύπρου και Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρονται για δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών

Ο νυν Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Κυβέρνηση με τον Υπουργό Παιδείας δεν ενδιαφέρονται για τη δημιουργία πανεπιστημιακών σχολών στην Λάρνακα, δήλωσε την Τετάρτη ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2023, τονίζοντας ότι παρά τις παλαιότερες εξαγγελίες οι δύο προτεινόμενοι για την ανέγερση πανεπιστημιακών κτιρίων χώροι δεν είναι σε καμία περίπτωση αξιοποιήσιμοι. Έκανε επίσης λόγο για υπερπληθυσμό στα σχολεία της Λάρνακας, ενώ σημείωσε πως ο χώρος του Διανέλλειου Ορφανοτροφείου παραμένει αναξιοποίητος και σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Αναφορικά με τον τομέα της υγείας, ο κ. Ορφανίδης ανέφερε πως παρότι το 2020 ολοκληρώθηκε η κατασκευή του Κέντρου Υγείας Αθηαίνου, κόστους 4 εκατ. ευρώ, τα ιατρεία παραμένουν κενά, ενώ έλλειψη στελέχωσης παρατηρείται και στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Λάρνακας.

Σχετικά με τον τομέα των μεταφορών, ο κ. Ορφανίδης εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Υπουργό Μεταφορών για την ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας, αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταστέγασης των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών της Λάρνακας λόγω έλλειψης θέσεων στάθμευσης και της προκαλούμενης κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ χαρακτήρισε ανεξέλεγκτη την κατασκευή κυρτωμάτων στους δρόμους δίχως προδιαγραφές, με σοβαρές επιπτώσεις για το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων λόγω ρύπανσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η απάντηση ΥΠΕΞ στο σάλο για την τουρκική σημαία στην Πάφο-Αιχμές σε ιδιώτες
Σε διαδικασία κομματικής ολοκλήρωσης η ΔΗΠΑ-Στα σκαριά δύο νέα όργανα
Θύμα κυβερνοεπίθεσης και ο Αβέρωφ Νεοφύτου-Απειλούν με διαρροή στοιχείων
Βγαίνει κι από πάνω ο Τατάρ-«Επίθεση κατά του τ/κ λαού η διαμαρτυρία των Ε/κ φοιτητών»
Κοινωνικές κατοικίες στο Βαρώσι και θεολογικό κολλέγιο ανακοίνωσε ο Οκτάι
Δεν αναμένει κινητικότητα στις συνομιλίες για Κυπριακό μετά την εκλογή του Χριστοδουλίδη ο Τατάρ
Κυκλοφόρησε η έντυπη έκδοση του Ι’ τόμου του έργου «Φάκελος Κύπρου»
Κ. Ευσταθίου: Η πανδημία ανέδειξε προκλήσεις για παιδιά με αναπηρίες
Αυτά είναι τα ποσά που έλαβαν τα κόμματα το 2022 ως κρατικές χορηγίες
Πρωτοβουλία ΔΗΣΥ για διάλογο για το Κυπριακό-Συναντήθηκαν Χριστοδουλίδης και Δημητρίου