Κρεμ μπρουλέ σοκολάτας

Διπλή γλύκα! Συνταγή από σεφ Θεόδωρο Ελευθερίου

ΥΛΙΚΑ

  • 9 κρόκοι αυγών
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 1000 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια, (2-3 εκ.)
  • 100 γρ. ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο (demerara), για επικάλυψη

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μεγάλο μπολ
  • φλόγιστρo

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

  • Βάλτε στον κάδο 9 κρόκους αυγών,
  • 160 γρ. ζάχαρη,
  • 1000 γρ. κρέμα γάλακτος και ζεστάνετε, χωρίς τη μεζούρα,  32 λεπτά/80°C/ταχύτητα 3.

Βήμα 2

  • Προσθέστε 300 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια (2-3 εκ.) και ανακατέψτε 2 λεπτά/ταχύτητα 2.
  • Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ (βλ. συμβουλή) και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
  • Κατόπιν, βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να πήξει (περίπου 5 ώρες).

Βήμα 3

Όταν θα τη σερβίρετε, ρίξτε πάνω από την κρύα κρέμα τη ζάχαρη ζαχαροκάλαμου και καραμελώστε την επιφάνεια με ένα φλόγιστρο. Σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλή

Μπορείτε να μοιράσετε την κρέμα σε 12 ατομικά μπολάκια, προτού τη βάλετε στο ψυγείο.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι