Φωνές Πυροσβεστών για τα επεισόδια-«Μολότοφ, πέτρες και ξύλα μας έθεσαν σε κίνδυνο»

Toν κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των Πυροσβεστών, κρούει ο Συνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου, ο οποίος αναφέρει ότι βρισκόμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές.

«Ο κίνδυνος για άλλη μια φορά έκανε την εμφάνιση του σε ακόμη έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ θα είχαν στις 04/12/2022 και ώρα 19:00 την τιμητική τους και σαν 2 σωματεία της ίδιας πόλης θα έπρεπε να θεωρηθεί σαν μια γιορτή του αθλητισμού για τη Λεμεσό. Όμως το Τσίρειο στάδιο μετατράπηκε για ακόμη μια φορά σε αρένα μονομάχων θέτοντας σε κίνδυνο το εντεταλμένο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είχε οριστεί για ασφάλεια στον συγκεκριμένο αγώνα».

Όπως σημειώνουν, «βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και οτιδήποτε μπορεί να τραυματίσει έναν άνθρωπο χρησιμοποιείται από τους ασυνείδητους οπαδούς εκθέτοντας τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε επικίνδυνες καταστάσεις. Οι συνεχείς κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβέστες στη σύγχρονη κοινωνία, πολλαπλασιάζονται ραγδαία θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή τους ενώ η πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα».

Ο Πυροσβέστης, προστίθεται, «είναι το μόνο επάγγελμα που βρίσκεται σε συνεχείς κινδύνους , γνωρίζοντας πως ακόμη και αν λάβει όλα τα δέοντα και ενδεδειγμένα μέτρα για την ίδια του την προστασία , υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορέσει να καλύψει όλες τις παραμέτρους που θα προκύψουν από ένα επεισόδιο».

Την ίδια ώρα, ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών, καταδικάζει κάθε λογής βία, «όμως παράλληλα θέλουμε να τονίσουμε αυτό που επανειλημμένα αναφέρουμε. Το επάγγελμα του πυροσβέστη εμπεριέχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας και ως έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται απο τους αρμοδιους φορεις. Όλα τα αναγκαία μέτρα πρέπει να μεγιστοποιηθούν από όλα τα αρμόδια όργανα για να μην θρηνήσουμε θύματα. Ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων και έχει ως στόχο την ασφάλεια τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τι αλλάζει για τους πιστοποιούντες υπαλλήλους-Φωνάζουν για τις αλλαγές, επιχειρεί να βάλει τάξη το ΥΠΕΣ
Ζεστό χρήμα στα ταμεία των κομμάτων-Τα ποσά που μοιράζονται και το θέμα με τα χρωστούμενα ΔΗΚΟ και Συμμαχίας
Έρχονται και άλλες μειώσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος-Διακανονισμοί για όσους αδυνατούν
Δεκάδες αξιωματούχοι θα ελέγχονται για πόθεν έσχες-Παραμένουν ερωτήματα για τη δημοσιοποίηση
Εντείνει την αντίδρασή της η Κυβέρνηση μετά τις νέες προκλήσεις στη νεκρή ζώνη
ΠτΔ: Ύψιστη προτεραιότητα η νομοθεσία για το θέμα της φήμης της Κύπρου με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Τρία σκάφη με πάνω από 180 μετανάστες στο Κάβο Γκρέκο μέσα σε λίγες ώρες
Αισιόδοξες οι ΗΠΑ για παράταση της εκεχειρίας, απορρίπτει τις εκκλήσεις για οριστική κατάπαυση το Ισραήλ
Χάθηκαν τα ίχνη 33χρονου-Έκκληση της Αστυνομίας για εντοπισμό του (pic)
Guardian: Επιστρέψτε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, ο Σούνακ κάνει σαν μικρό παιδί