Ρίχνει το μπαλάκι στον Πρόεδρο ο Προδρόμου για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εναπόκειται η απόφαση για τον νόμο περί σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Πρόδρομος Προδρόμου, στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου με θέμα την αξιολόγηση των μαθητών και μαθητριών στη Μέση Εκπαίδευση, η οποία έγινε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Παιδείας.  

Ερωτηθείς για την πιθανότητα αναπομπής του νόμου περί σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, ο κ. Προδρόμου είπε ότι μια γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα δεν είναι θέμα πειθούς. «Αν υπάρχει γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, εναπόκειται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξετάσει το θέμα και να πάρει τις αποφάσεις του», πρόσθεσε. 

Επιπλέον, ο ΥΠΑΝ δήλωσε ότι «το θέμα όμως δεν είναι μόνο νομικό. Το θέμα, επεσήμανε, «είναι ότι από την προηγούμενη σχολική χρονιά ξεκινήσαμε μεθοδικά στις μικρές ηλικίες να έχουμε διδασκαλία σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, έτσι ώστε να δώσουμε στα παιδιά τις γνώσεις εκείνες για να θωρακιστούν όσο γίνεται απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες ενηλίκων». 

«Το να ληφθεί μια απόφαση ότι εισάγεται σε όλες τις βαθμίδες από μια συγκεκριμένη ημερομηνία, εγείρει κάποια ερωτηματικά», υπέδειξε ο κ. Προδρόμου, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει προεργασία και συζητήσεις και ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει τους δικούς του προγραμματισμούς. 

Ο ΥΠΑΝ επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξετάσει τη νομοθεσία και θα αποφασίσει κατά πόσο θα αναπέμψει τον νόμο, τονίζοντας ότι η μεγάλη πρόκληση είναι να γίνει αναδιαμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος για να συμπεριλάβει και αυτό το θέμα. «Θα περιμένουμε να ληφθούν οι αποφάσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γι’ αυτό το θέμα, όπως και για τις τροπολογίες που έγιναν από τη Βουλή σχετικά με την προδημοτική εκπαίδευση», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η διαπαιδαγώγηση, η έλλειψη παιδείας και τα αναγκαία διδάγματα

Ζητούν άρση της ασυλίας του Θεμιστοκλέους 

Την ίδια ώρα, το Κίνημα Οικολόγων ζητά έρευνα για το ομοφοβικό παραλήρημα στη Βουλή από πλευράς του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, καλώντας τον Γενικό Εισαγγελέα να προχωρήσει με άρση της ασυλίας του. 

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, «π Ανδρέας Θεμιστοκλέους για ακόμη μια φορά απέδειξε το ποιόν του, εξαπολύοντας ύβρεις και χυδαίους υπαινιγμούς εναντίον του Προέδρου μας Χαράλαμπου Θεοπέμπτου για την πρόταση νόμου που αφορά την υποχρεωτική διεξαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι επιθέσεις του ανεξάρτητου βουλευτή δεν περιορίστηκαν μόνο προς τον Πρόεδρο του Κινήματος αλλά μέσω της ομιλίας του για την εν λόγω πρόταση νόμου – εξέφρασε τις ρατσιστικές και ομοφοβικές του απόψεις προσβάλοντας τα άτομα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και τις μειονότητες». 

Παράλληλα το Κίνημα καταδικάζει τον «οχετό ρατσιστικού και χυδαίου λόγου από το βήμα της Βουλής», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ καλεί τον «Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει και να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο για την ρητορική μίσους και διακρίσεων αλλά και να διερευνήσει το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο διάπραξης ποινικού αδικήματος εκ μέρους του κατά συρροή αδικοπραγούντα βουλευτή, ώστε να απευθυνθεί προς το Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της ασυλίας του. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής συμπεριφέρεται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, μιας κι έχουμε ξαναδεί σεξιστικές, προσβλητικές και επιθετικές συμπεριφορές του στο παρελθόν, προς την κοινοβουλευτική μας συνεργάτιδα κ. Έφη Ξάνθου και τον τέως Βουλευτή μας κ. Γιώργο Περδίκη. Πρέπει επιτέλους να επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε ακραία συμπεριφορά που έχει στόχο τη φίμωση και τη διάκριση μεταξύ των φύλων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»