Ζητά απαντήσεις από Αβέρωφ-Χριστοδουλίδη για τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή ο Μαυρογιάννης

Ερωτήματα στους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη, θέτει ο ανεξάρτητος υποψήφιος, Ανδρέας Μαυρογιάννης για τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας της Βουλής με αφορμή την ψήφιση του νόμου για επέκταση του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία.

Μάλιστα ανάμεσα στα ερωτήματα που θέτει ο κος Μαυρογιάννης, είναι και οι αναφορές του προέδρου του ΕΛΑΜ, Χρίστου Χρίστου προς την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου αλλά και η στάση του ΔΗΚΟ.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση ο κος Μαυρογιάννης,  «η τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων σημαδεύτηκε από την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά προσώπων και κομμάτων. Οι κκ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης καλούνται να απαντήσουν ευθέως και χωρίς τις συνήθεις υπεκφυγές τα ακόλουθα πολύ απλά ερωτήματα. Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αντιλαμβάνεται, έστω και τώρα, πως η αχαρακτήριστη συμπεριφορά του κ. Χρ. Χρίστου, πρώην σωματοφύλακα του Ν. Μιχαλολιάκου, αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης, έναντι της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων οφείλεται στους «επιδέξιους» χειρισμούς του για την εκλογή στη θέση Προέδρου της ΒτΑ της κας Δημητρίου; Αντιλαμβάνεται πως αυτοί οι χειρισμοί του είναι που δίνουν δικαίωμα στα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής να υπενθυμίζουν το χρέος και την εξάρτηση και ν’ απαιτούν «σεβασμό» και ανταπόδοση από την Πρόεδρο της Βουλής εντός του Κοινοβουλίου;».

Παράλληλα απευθυνόμενος προς τον κ. Χριστοδουλίδη, ζητά να τοποθετηθεί  «έναντι της Πρότασης Νόμου Χ. Θεοπέμπτου αναφορικά με την επέκταση του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία; Πως σχολιάζει την στάση της ηγεσίας του μεγαλύτερου κόμματος που τον υποστηρίζει, του ΔΗΚΟ και την αιφνίδια σύμπλευση τους με τον Υπουργό Παιδείας κ. Προδρόμου;».

Σε τρίτο ερώτημα ζητά να τοποθετηθούν τόσο  ο κος Αβέρωφ Νεοφύτου, όσο και ο κος Νίκος Χριστοδουλίδης «στα όσα χυδαία, ομοφοβικά και ρατσιστικά από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων εκστόμισε ο κ. Α. Θεμιστοκλέους, πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ και οικειοθελώς αποχωρήσαντας από τις τάξεις του και μετέπειτα βουλευτής του ΕΛΑΜ, ο οποίος επιχείρησε να μεταφέρει την Κύπρο πίσω στο μεσαίωνα; Και ποιες είναι οι δικές τους ευθύνες για τη διαχρονική τους ανοχή ή και «αξιοποίηση» του συγκεκριμένου βουλευτή;».

Ο κος Μαυρογιάννης σημειώνει πως, «η κυπριακή κοινωνία αναμένει ένα mea culpa από τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου γιατί  οι τακτικισμοί του οδήγησαν στους εκβιασμούς και τους τραμπουκισμούς του ΕΛΑΜ μέσα στη Βουλή, προσβάλλοντας με τον χειρότερο τρόπο τους θεσμούς. Αναμένει, επίσης, την ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ. Ν Χριστοδουλίδη έναντι της πρότασης νόμου που ψηφίστηκε σχετικά με την επέκταση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών, χωρίς υπεκφυγές ως προς τη συνταγματικότητα ή μη του νομοσχεδίου».

«Αναμένει τέλος και από τους δύο να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του κ. Α. Θεμιστοκλέους και τα όσα ρατσιστικά, ομοφοβικά και χυδαία αυτός εκστόμισε από τα βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Αναγκαίο συστατικό για την Κυβέρνησή μου ο ΔΗΣΥ»-Πώς σχολίασε τις εξελίξεις ο Χριστοδουλίδης
Σε όλους ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη!
Τόσα θα πάρουν φεύγοντας Πρόεδρος και υπουργοί-Η σύνταξη και τα φιλοδωρήματα
Η προσωπική επαφή και το κοινωνικό ρεύμα κέρδισαν τους κομματικούς μηχανισμούς
Τα κόμματα πιέζουν, ο Χριστοδουλίδης αντιστέκεται-Στο κόκκινο οι διεργασίες
Προσκάλεσε το Χριστοδουλίδη να επισκεφτεί την Πολωνία ο ομόλογός του
Συγκινημένος στην Πάφο ο Χριστοδουλίδης-«Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι»
Έστειλε επιστολή στο Χριστοδουλίδη ο Μπορέλ-Εξέφρασε ετοιμότητα για επανέναρξη συνομιλιών
Πριν από την 1η Μαρτίου η συνάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ερσίν Τατάρ
Ικανοποιημένος ο Μητσοτάκης για την ένταξη Χριστοδουλίδη στο ΕΛΚ