Για να γίνει ολοκληρωμένη αξιολόγηση κινδύνου ο ΠΟΥ θέλει πιο λεπτομερείς πληροφορίες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να αξιολογήσει την πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων από COVID-19 στην Κίνα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους.

Οι μολύνσεις από COVID-19 αυξήθηκαν στην Κίνα αυτόν τον μήνα, μετά την άρση της πολιτικής της "μηδενικής COVID", συμπεριλαμβανομένων των τακτικών μοριακών διαγνωστικών τεστ για τον νέο κορωνοϊό στον πληθυσμό της.

Αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή, οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα, η Ινδία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν έχουν όλες επιβάλει τεστ COVID για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

«Για να γίνει ολοκληρωμένη αξιολόγηση κινδύνου για την κατάσταση της COVID-19 στο έδαφος της #China, ο ΠΟΥ χρειάζεται πιο λεπτομερείς πληροφορίες», αναφέρει ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους σε μήνυμα που ανήρτησε αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ στο Twitter.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Δειτε Επισης

Το Κυπριακό ενόψει διευρυμένης συζήτησαν Γεραπετρίτης και Γκουτέρες
Ήρθαν σε συμφωνία για τα ορυκτά της Ουκρανίας Κίεβο και Ουάσινγκτον
Μυστήριο γύρω από τα κίνητρα της μαφιόζικης δολοφονίας με θύμα Τούρκο στη Θεσσαλονίκη
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανέτρεψε τη θανατική καταδίκη ενός άνδρα και διέταξε επανάληψη της δίκης
Έβγαλαν μαχαίρια στη Μακαρίου-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο, χειροπέδες σε δεύτερο
Ο Μασκ δίνει «δεύτερη ευκαιρία» στους υπαλλήλους που τον αγνόησαν αλλά απειλεί πάλι με απολύσεις
Εξαφανίστηκε από το πρωί της Τρίτης ο 28χρονος Νεόφυτος-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Έξι νεογνά πέθαναν λόγω ψύχους στη Γάζα
Πάνω από €500 δισ. το κόστος ανοικοδόμησης Ουκρανίας, εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα
Τέρμα στη παραφιλολογία βάζει ο δικηγόρος της οικογένειας Καλογήρου-Ο Βασίλης έπαιρνε την αγωγή πέντε χρόνια